Just nu är 144 restips publicerade

Hyra bil i USA

03.24.2014 · Posted in USA

Ett av de bästa sätten på att ta sig runt i USA är med hyrbil. Det är oftast bra priser och vägnätet är väl utbyggt. Det finns många platser i USA som är värda att köra runt på men vårt favorit område är sydvästra USA.

Road-trip

Planera din road-trip med hjälp av Google maps. Placera in de olika stoppen som ni vill göra, det går då att få en bra uppfattning om hur lång tid körningen kommer a ta. Försök att planera så att ni inte sitter i bilen hela resan utan även har tid att njuta av platserna som ni besöker. Ett bra tips för den som vill ha en så bra road-trip så möjligt är att hyra med envägshyra. Hyr i en stad och lämna sedan tillbaka bilen i en annan.

Route 66
Route 66 var en landsväg i USA:s landsvägsystem, öppnad 12 november 1926. Den är i dag nedlagd och i hela sin längd ersatt av olika motorvägar. Vissa bitar finns kvar från förr och dessa är populära att köra på. Vägen går bland annat förbi Grand Canyon. Byarna som har funnits längs vägen visar stolt upp att det är Route 66. Byarna är nu anpassade för turism med många hotell och restauranger. Route 66 var 394 mil lång och sträckte sig från Chicago i Illinois till Los Angeles i Kalifornien. Vägen gick även via delstaterna Missouri, Arizona, Kansas, Oklahoma, Texas och New Mexico.

Hyrbilstips

Det finns mycket att tänkte på när man hyrbil i USA. Det viktigaste är att boka bil innan resan och söker via en svensk sida. Att söka via en svensk sida är viktigt för att då ingår försäkring, vilket är viktigt att ha. Att försäkra sin hyrbil på plats är ofta väldigt dyrt.

Det är billigast att välja flygplatsen som plats för upphämtning av bilen. Hyrbilsfirmorna är oftast stora och där finns ett stort antal bilar att välja på.
För samtliga tips besök USA hyrbil. Där finns en komplett guide för en lyckad biluthyrning och var man bör boka för bästa pris.

Det finns många olika klasser att välja på, där den billigaste kallas ekonomi efter denna kommer budget, mid-size, standard, premium och lyx. Sedan finns det specialbilar som cabriolet, minibuss och olika jeepar. Den bil som har bäst värde är standardbilen. Då får man mycket bil för pengarna!

Priser
Det går att hitta hyrbil från ca 25 dollar per med försäkring. Då ingår fria mil i USA. Hyrbilarna är oftast i ett bra skick och är ganska nya.

Comments are closed