Just nu är 144 restips publicerade

Kenya – Afrikas pärla

03.19.2013 · Posted in Afrika

Är du ute efter ett äventyr utan dess like? Eller längtar du till solen, men är trött på våra klassiska charterorter?

Kenya är en av våra nyare destinationer man kan resa till, numera erbjuder de största charterbolagen resor dit där man kan kombinera sin sol och badsemester med safari. De kritvita stränderna och behagliga klimatet på Mombasakusten ger dig utan tvekan en riktigt härlig solsemester. Men Mombasa har mer att erbjuda än så, de djurrika havet och korallreven gör det till en ypperlig plats att snorkla på.

Diani Beach och Malindi Beach är antagligen de två populäraste stränderna och städerna turister söker sig till för en avkopplande semester. Här möts du av ett paradis med palmer och kritvita stränder med ett kristallklart hav. Åker du till någon av dessa ställen så rekommenderas att äta fisk på restaurang, då dem är väldigt duktiga på att tillaga fisk och bjuder på en smakupplevelse du aldrig varit med om förut.

För dig som söker mer spänning på din semester så är det här nästan ett måste, vart annars kan man kombinera spännande safari med solsemester? De olika nationalparkerna ger dig möjlighet att se våra mest älskade djur, så som: Lejon, Geparder, Leoparder, Elefanter, Noshörningar, Flodhästar och mycket mer! Kenya erbjuder ett av världens mest djurrika naturliv och en oförglömlig resa.

Beroende vilken del av Kenya du väljer att åka till, väntar många olika kulturer och folkgrupper.

Massajerna är väl deras mest kända folkgrupp, de bor till största delen vid mara floden som ligger i nationalparken Masai Mara. Deras inkomst är till största del från turismen, som turist kan man bo i deras by och lära sig mer om deras kultur och följa med ut på guidad safari. De har även en väldigt känd dans som man garanterat får se ifall man besöker en Massajby, den så kallade hoppdansen.

Det finns mycket att se och göra i Kenya därför kan det vara bra att läsa en ordentlig reseguide om Kenya på nätet innan man åker.

Comments are closed