Just nu är 144 restips publicerade

Besök Fukuoka om du reser till Japan

06.10.2013 · Posted in Japan

Har du planer på att resa till Japan och vill se lite mer än bara Tokyo? Då kan jag starkt rekommendera Fukuoka som en destination värd att sikta in sig på. Fukuoka ligger på den sydvästliga ön Kyushu och staden har mycket att erbjuda. Till skillnad från Tokyo har du en betydligt  mindre stad men då det fortfarande är ungefär 1.5 miljoner invånare behöver du inte oroa dig över att det inte finns något där. Fukuoka är en mycket vacker stad som ligger precis vid havet och du har möjlighet att både avnjuta storstadslivet så som naturen i form av utflykter till närliggande berg och stränder.

Den största stationen heter Hakata Station och det är ofta hit du anländer om du tar Shinkansen (Japans snabbtåg) eller tar dig från flygplatsen. I detta område finns det gott om hotell och restauranger, men det är ofta inte hit man går för att shoppa loss, utan då tar man sig vidare till Canal City eller Tenjin i Fukuoka. Canal City är ett köpcentrum som ligger mellan Hakata och Tenjin, som är en annan stadsdel som många anser vara centrum av staden när det kommer till att shoppa och roa sig.

Canal City kan jag varmt rekommendera då detta köpcentrum förutom alla butiker, har en unik utformning på hela köpcentrumet. Det finns även en scen som används för uppträdande allt från clowner till artister och allt däremellan.

I Tenjin hittar du många butiker och restauranger och en lång gång under Watabe-doori som är huvudgatan i Tenjin. I denna långa underjordiska gång hittar du i princip enbart butiker. Att ta en titt här kan starkt rekommenderas.

Vill man komma bort från stadskärnan rekommenderas en liten utflykt till Momochi som är en annan stadsdel i Fukuoka. Den ligger precis vid havet och det är även här du hittar Fukuokas högsta byggnad; Fukuoka Tower. Från Fukuoka Tower kan du spana ut över staden och de konstjorda stränderna som du hittar i Momochi. Personligen är detta område ett av mina klara favoriter i Fukuoka där du enkelt kan spendera ett par timmar genom att antingen promenera på de fina strandområdena eller ta ett dopp i det blå. Det enda negativa med dessa konstgjorda stränder är just att de är konstjorda, även fast det har ett par fördelar också.

Hur tar man sig då till Fukuoka? Antingen med Shinkansen eller inrikesflyg från bland annat Tokyo. Oavsett om du tar Shinkansen eller flyg hamnar du centralt. Flygplatsen ligger nämligen belägen inuti Fukuoka, och det tar bara 10-20 minuter med tunnelbana till Hakata från stationen från flygplatsen.

Är du intresserad av fler resmål till Japan eller information om landet kan du läsa mer på resatilljapan.se.

Comments are closed