Just nu är 144 restips publicerade

En reseguide för Japan

08.27.2012 · Posted in Japan

Japan erbjuder ett rika naturmiljöer. Det finns verkligen någonting för alla i detta sköna land. Allt från snötäckta berg som på senare år lockat till nya turister för helt nya skidupplevelser på japansk mark. Det finns också subtropiska öar som väntas på att upptäckas av nyfikna turister. Som du märker finns det en ganska bred miljö och oavsett om du är en typisk skidfantast eller en person som vill stekas på stranden finns det någonting för dig.

Kulturellt sett erbjuder Japan ett rikligt utbud av både det moderna och traditionella. Traditionella museum som presenterar japansk historia långt bak i tiden och museum med tavlor som är tillverkade av konstnärer på toppnivå. Det kan låta lite som att vi försöker salta Japans utbud men så är inte fallet. Det finns utan att tveka någonting för alla. I och med den enormt stora folkmängd som bor i Japan kanske det inte är särskilt konstigt. Hade Sverige haft 125 miljoner invånare hade det förmodligen funnits en hel del saker som det inte gör idag.

Shoppa i Japan

Passa på att shoppa i Japan. Du kan komma hiskeligt billigt undan gällande vissa saker. Dock bör du undvika köpa piratkopierade saker och dyrare saker i och med att kvalitén inte är den högsta, så vidare du inte köper saken från en välkänd kedja. Några tips på saker man kan köpa är pennor, papper, ficklampor, ja ta egentligen vad som helst. Andra saker är också iPhoneprylar. Till exempel kan du köpa billiga iphone skal. Det sägs också att Japan är hyfsat stora producenter av prylar som iPhone 5 skal trots att det inte kommit i butik ännu. Någonstans får man försöka hitta det roliga i att Japan vill sälja allt, oavsett om det som det tillhör ännu existerar eller inte.

När rekommenderas det att åka?

Det beror helt på vilket klimat du föredrar. Men det som är vanligast och bekvämast enligt många är att resa under den japanska våren. Anledningen till detta är att klimatet anses vara alldeles utmärkt under denna tid och naturen vara väldigt trevligt. Det vill säga, du kommer inte bara uppleva ett härligt klimat utan också fina landskap. Vill du av särskilda skäl resa under vintern fungerar detta också utan att du behöver oroa dig för stora snödrivor. Japans vintrar är betydligt mildare än Sveriges men samtidigt kan det bli väldigt kallt så se till att pälsa på dig om du ska resa under vintern. Under sommaren sägs det vara väldigt jobbigt att resa. Detta beror på att luftfuktigheten är väldigt hög och att blanda det med ett ganska stort utsläpp av avgaser är inte direkt en lysande blandning för en nykommen turist. Men samtidigt är det heller ingenting som bör stoppa dig från att åka eftersom det inte är en omöjlig resa i och med att 125 miljoner människor andas den luften varje dag. Men generellt sett är det rekommenderat att resa under våren, men även hösten som anses vara ganska lik våren.

Comments are closed