Just nu är 144 restips publicerade

Kambodja som resmål

02.18.2016 · Posted in Asien

Kambodja ligger i Sydostasien och har gränser till Laos, Thailand och Vietnam. Medan framför allt Thailand är ett oerhört populärt resmål för svenskar att välja så glöms Kambodja allt för ofta bort när man ska planera semestern. Landet är ett varmt och billigt resmål som garanterat ger valuta för pengarna. Passar den äventyrlige såväl som den som bara vill ligga på stranden. Landet kan vara ett intressant alternativ till exempelvis Thailand eller medelhavsresor.

Sugen på att åka till Kambodja? Nedan följer ett par sevärdheter som inte man bör missa:

Kungliga palatset i Phnom Penh

Det kungliga palatset i Kambodjas huvudstad har en hänförande design och arkitektur som bara det skapar en sevärdhet värd namnet. Den storslagna byggnaden är placerad precis vid vattnet, något som skapar en scenisk minnesbild man kan se tillbaka på och förundras över. Palatset är också Kungens boende, varför stora delar av det är förbjudet för allmänheten att besöka.

Tänk på att man här behöver ha shorts som minst går ner till knäna och t-shirts som räcker till armbågarna. Har man inte detta är det möjligt att hyra passande klädsel på plats. Tänk också på att det är väldigt mycket folk där på söndagar, så vill man se slottet i lugn och ro är en annan av veckans dagar att föredra.

Kambodjas nationalmuseum

Nationalmuseet i Kambodja ligger strax norr om kungliga palatset och är passande att besöka på samma dag. Precis som palatset har även museet en arkitektur man inte glömmer i första taget. Museet är känt för att ha en otrolig samling av Kmher-skulpturer. Konsten kommer från forna Khmerriket (ca 800 – 1400) som bland annat sträcker sig över Kambodjas nuvarande landgränser. En av de enligt vissa mest sevärda konstverken möter man på en gång – en storslagen Vishnustaty i brons. Förutom vackra skulpturer finns det även en samling krukor som är över ett millenium gamla.

Tänk på att vara försiktig med kameran – vissa delar av museet får inte fotograferas så var uppmärksam på skyltar och anvisningar från personalen.

Boeng Yeak Lom

Den här sjön ligger i hjärtat av reservatet Yeak Lom och tros ha bildats för över 700,000 år sen. Sjöns estetik är minst sagt hänförande – vissa tror därför att den skapades till följd av ett meteoritnedslag eftersom sjöns utformning nästan är en perfekt cirkel.

Boen Yeak Lom är för den som vill uppleva naturen, och där är den här destinationen bland det bästa som Kambodja kan erbjuda. Vattnet är ovanligt klart och färgen påminner om den som finns vid vissa stränder i medelhavet. Sjön är mycket bra lämpad för simning då bryggor finns lägligt placerade lite här och var.

Comments are closed