Just nu är 144 restips publicerade

Resa till Malaysia

08.09.2013 · Posted in Asien

Hektiska storstäder, nationalparker, vackra öar, inbjudande sandstränder och en fantastisk gästfrihet. Längtar du efter sol, bad och avkoppling finns ställena här.

Penang

Denna lilla ö har länge varit en populär plats för sol och bad året runt. I närheten ligger dessutom en av Asiens mest intressanta städer; Georgetown. Stränderna är utmärkta, men långt ifrån de allra bästa i Malaysia.

Langkawi

Denna ögrupp består av 99 stora och mindre öar. Den största ön Langkawi är en fantastisk plats för solbad på vita sandstränder, vajande palmer, berg, vattenfall, små landsbyar och vattenbufflar.

Ett paradis full av historia
Besök Telaga Tuju-hells vattenfallen och moskéen med den vackra guldkupolen i Kuah. Pankor denna ögrupp ligger utanför Malaysias västkust, ca 4 timmars körväg norr om Kuala Lumpur och ytterligare en halvtimme med båt från Lumut på fastlandet. Det går också flyg hit direkt från Kuala Lumpur. Här finns härliga kritvita sandstränder, gröna kullar och pittoreska fiskebyar. Öarna upplevs bäst med cykel, men du kan också hyra en taxi till utflykterna. Många menar att ön Pankor Laut är jordens paradis.

Tioman

Denna ö anses vara en av världens 10 vackraste öar. Ön är bara 19 km lång och 12 km bred, full av charm och vita sandstränder med kristallklart vatten. Upplev tropisk regnskog med svalkande vattenfall och en otrolig färgrik flora och fauna. Besök ön i februari-oktober, annars finns risk för starka monsunvindar och kraftiga regnfall.

Redang Island är en juvel med härlig tropisk vegetation och fantastiska kritvita sandstränder. Ön är ännu oförstörd och de flesta har inte hittat hit. Här finns en skyddad marin park och vattnet är kristallklart och har en fantastisk marin fauna. Redang Island är paradiset för dykare, naturälskare och de som vill glömma storstadsliv. Ön når du med båt (45 minuter med motorbåt) från staden Merang, en liten by ca 30 minuter norr om Kuala Tereng-ganu. Kuala Tereng-ganu når du med dagliga flyg från Kuala Lumpur.

Norr om Redang finns Perhentian Island, ännu en liten och ganska okänd juvel vid Malaysias östkust. Ön ingår också i en marin park och har samma karaktär som Redang. Det enklaste sättet att nå ön är från Kota Bahru. Båten som tar dig sista biten ut till ön finns i Kuala Besut, ca 1 timme söder om Kota Bahru. Själva båtresan tar ca 90 minuter.

Borneo

Orörda regnskogar, floder och en unik flora och fauna kännetecknar denna del av Malaysia. Sarawak, med huvudstaden Kuching, är en stor nationalpark med några av världens största grottor. Sabah, med staden Kota Kina Balu, är bergigt med regnskog och sumpmarker. Sabah är också blomsterälskarnas paradis. Här finns bland annat över 1.500 olika slags orchidéer. Berget Mount Kinabalu med sina 4095 meter är det relativt lätt att bestiga. Nära staden Sandakan finns även Sepilog reservatet, ett rehabiliteringscenter för bland annat olovligt fångade orangutanger.

Comments are closed