Just nu är 144 restips publicerade

Upptäck östra Thailand

10.28.2013 · Posted in Thailand

På en nybyggd motorväg 2 timmar söder om Bangkoks flygplats Suvarnabhumi kommer vi fram till Rayong och den starkt växande Rayongprovinsen. I området kring Rayong har thailändarna själva sin tillflyktsort när det vankas ledighet eller storhelger och antalet turister ökar under några hektiska dagar när dessa ledigheter infaller. När Thailändarna själva reser åker dom till Mae Phim, Ban Phe, Koh Samet och Suan Son och Mae Ramphung. Alla dessa ställen är strandremsor som sträcker sig längs hela kusten från staden Rayong och tre mil österut. Alla stränder är kända för sina berömda fiskerestauranger som ligger uppradade på varje strand, och det finns alltid någon som sticker ut lite extra, men gemensamt är att någon har någonting för alla smaker. I området kring Mae Phim är det många svenskar som har hittat sitt smultronställe där det byggs både hus och lägenheter i olika former och prisklasser. Prisnivån på mat och utflykter ligger nära halva priset om du jämför med tex. Phuket som ligger i södra Thailand. Strandremsorna i Rayongprovinsen väntas stiga kraftigt med fler turister. Det finns många anledningar till det, men en anledning till detta kan vara att det ska byggas en järnväg för snabbtåg till Rayong där man ska kunna transportera sig på mindre än en timme från Bangkoks flygplats Suvarnabhumi. Även om många åker tåg är motorvägen ny och transporten mellan flygplatsen och Mae Phim kan ske med bil på ungefär två timmar. Att hyra en bil med chaufför mellan flygplatsen och Mae Phim kostar cirka 3000 bath beroende på vem du väljer, men riktpriset är att du inte ska betala mer än detta.

Semestra i området kring Mae Phim är både billigt och enkelt, du kan hyra både hus och lägenheter till en bra pris. Det finns olika storlekar på lägenheter och husen. Boka sedan din flygresa med reguljärflyg och du har hittat en billig resa till Thailand. Att resa med reguljärflyg till Thailand och att du hittar boende på egen hand i Thailand gör att du ofta landar på halva priset än om du skulle resa med tex. Paketresa. Du hittar boende i Thailand på nätet och priserna är ofta hyggliga och hyresvillkoren är bra.

Allt Om Thailandsresan erbjuder hus och lägenheter för uthyrning. Skulle du fråga tio personer som har rest i området om vilken strand som dom tycker är bäst skulle nio av tio svara Mae Phim. Mae Phim erbjuder det mesta man behöver. Ska du ha bra shopping måste du åka till Rayong eller ta ett stopp i Bangkok stadskärna innan det är dags att sätta sig på flyget för att åka hem.

Comments are closed