Just nu är 144 restips publicerade

Upptäck Dubai

11.30.2015 · Posted in Asien

Dubai är tveklöst en av världens mest dynamiska städer och har relativt snabbt blivit ett populärt resmål för oss svenskar. Den finansiella krisen stoppade/försenade förvisso flera större turistprojekt i Dubai men idag byggs det som aldrig för och majoriteten av projekten är för turister.

Dubai har verkligen satsat på att locka till sig turister. Utöver att ha byggt mängder av hotell har det även byggts gallerior, nöjesparker, golfbanor och mycket mer. Så om du planerar ett besök till Dubai finns det goda förutsättningar för att kunna aktivera dig.

Saker att se och göra i Dubai

De första du slås av när du anländer till Dubai är alla skyskraporna. Det är faktiskt en riktigt mäktig upplevelse och det är inte ovanligt att förstagångsbesökare får ont i nacken efter att ha tittat upp på alla dessa enorma byggnader.

Burj Khalifa

Den högsta byggnaden i Dubai (och i hela världen) är Burj Khalifa. Denna fantastiska skyskrapa är hela 828 meter hög och en självklar sevärdhet om du besöker Dubai. Själva skyskrapan är svår att missa men det går också att att åka upp till en utsiktsplats som ligger dryga 400 meter upp i Burj Khalifa. Detta är en populär aktivitet bland turister och det kan vara ganska lång kö för att ta sig upp i byggnaden men när du väl kommit upp är väntan väl värd.

Dubai Mall

Om du besöker Burj Khalifa har du fantastiska möjligheter för att spendera lite tid åt shopping. Världens största galleria ligger nämligen bara ett stenkast från skyskrapan. Dubai Mall, som gallerian heter, har hela 1200 butiker och mängder av restauranger och andra typer av aktiviteter. Gillar du shopping finns det en avsevärd risk att du kommer behöva mer än en dag för utforska Dubai Mall.

Dubai Marina

Ett av de mer exklusiva områdena i Dubai är Dubai Marina. Här finns flera av Dubais största och bästa hotell och mängder av turister går längs med Dubai Marina Walk. Här finner du inte bara hotell utan också mängder av bra restauranger, kaféer och barer.

Hotell i Dubai

Har du väl bestämt dig för att åka till Dubai och börjat leta efter ett bra hotell kommer du snabbt märka att utbudet av hotell i Dubai är helt enormt. Under de senaste 20 åren finns det ingen stad i världen där det byggts så många hotell som i Dubai. Många av hotellen är väldigt exklusiva och hotellet Burj Al Arab har snabbt blivit ett av världens mest kända hotell.

Det har dock inte enbart byggts lyxhotell och vill du hitta ett hotell som är relativt billigt men ändå med hög standard är det ganska okomplicerat. På sajten Dubaihotell.com får du flera tips kring hotell i olika delar av Dubai. Det finns även en sektion för lite billigare hotell som i och för sig ofta ligger en bit utanför det mest centrala delarna av Dubai.

Fler tips

Ett problem med att det byggs så mycket i Dubai är att staden är under ständig förändring. Hotell som tidigare låg lite avsides ligger helt plötsligt “mitt i smeten”. Glöm därför inte att kolla aktuella omdömen av hotellen på sajter som exempelvis Tripadvisor.

När ska man åka till Dubai?

För oss svenskar är det självklart att det är under de mörka kalla vintermånaderna som Dubai är som mest attraktivt. Under perioden december till mars ligger temperaturen relativt stabilt på dryga 20 grader och det är för det mesta väldigt behagligt. Undvik däremot att besöka Dubai under sommarmånaderna då det inte är ovanligt att temperaturen når över 40 grader. Även om alla hotellen, affärer etc har luftkonditionering kan det ganska snabbt kännas lite obehagligt.

Hoppas du nu fått upp intresset för Dubai samt fått ett par värdefulla tips kring hur du ska hitta ett bra hotell och vad du ska se och göra.

Lycka till!

Comments are closed