Just nu är 144 restips publicerade

Varför ska man resa till Australien?

06.07.2013 · Posted in Australien & oceanien

Australien är inte bara ett land, det är en hel kontinent fylld av fantastiska upplevelser och intryck. Här finns allt från vackra stränder, vidunderlig natur, världsberömda vinregioner, nationalparker och marint liv till stadsliv, kultur, shopping, nöjen och sportevenemang. Detta är resmålet för sol och bad, upplevelser, vänliga människor och fantastiska miljöer. Det finns få platser i världen som lämnar ett så starkt och bestående intryck som en semester till Australien gör. Kanske är det de vackra stränderna, varierande landskapen eller den avkopplande atmosfären. Eller den vita sanden och tropiska rev, eldröd jord, oupptäckt vildmark och kustlandskap. I ”Down Under” som Australien också kallas för finns alltid en annan sida som väntar på att upptäckas. Det kan helt enkelt ta flera resor att göra sig en bild av denna enorma kontinent.

Det finns så mycket att uppleva i Australien att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Storstadsmetropolen Sydney, kosmopolitiska Melbourne, Red Centre med aboriginkultur, tropisk regnskog i norra Australien, spännande landskap i väster, vackra vandringsleder på Tasmanien… listan kan göras hur lång som helst!

Australien är ett perfekt resmål för den som vill köra på egen hand och utforska saker i eget tempo. Här finns ett välbyggt vägnät med bra skyltning. Det är värt att ha i åtanke att Australien är ofantligt stort så man får planera sin resa väl. Man kan med fördel kombinera inrikesflyg med hyrbil eller husbil. Det finns även fördelaktiga flygpass inom Australien som kan bokas tillsammans med den internationella biljetten. Detta blir dessutom mer prisvärt än att köpa separata flygbiljetter.

I Sydney bör man inte missa ikoner som Operahuset, Harbour Bridge och Darling Harbour. Här kan man följa med på en tur på cykel och uppleva staden från ett litet annorlunda perspektiv. Melbourne med sina många restauranger och kaféer är en mysig stad att flanera runt i. Blir man trött i benen kan man alltid hoppa på spårvagnen som går runt stan. Är man intresserad av vin så ska man inte missa Adelaide och vindistriktet Barossa Valley. För att få en annorlunda boendeupplevelse kan man bo på vingård och njuta av de lokala delikatesserna.

I grönskande Cairns med Stora barriärrevet och regnskogen alldeles inpå kan man hitta platser som man aldrig trott man skulle uppleva. Tänk att på morgonen åka tåg upp till en aboriginby och uppleva aboriginkultur, sedan åka linbana ner över regnskogens trädtoppar och avsluta dagen med en fantastisk middag i strandkanten med Stora barriärrevet utanför. Cairns är utgångspunkt för turer till Stora barriärrevet som är det största revet i världen och också det största av FN:s World Heritage-område som finns.

Specialistresebyrån på resor till Australien, Söderhavsresor, sätter samman program och skräddarsyr efter kundernas önskemål. Programmen är utförliga med dag-för-dag program. Man har många års erfarenhet av att boka flyg, hyrbil och boende samt ger kunderna tips och råd för bästa möjliga resa.

Australien har något att erbjuda alla – Welcome down under!

Comments are closed