Just nu är 144 restips publicerade

6 städer att besöka på din Europeiska tågluff

02.01.2016 · Posted in Europa

Att ta sig runt med tåg genom Europa kan vara en fantastisk resa som bjuder på många vackra vyer och upplevelser. Nedan följer 5 exempel på städer att besöka under din resa. Tips: Köp ett interrailkort från SJ – en biljett som gäller över hela kontinenten.

Berlin
Tysklands huvudstad och en av de största städerna i Europa. I Berlin finns något för alla. Mellan de hippa områdena i öst till Olympiastadion i väst kommer du garanterat hitta en aktivitet du tycker om. En känd sevärdhet är tv-tornet som sträcker sig 368 meter ovanför Alexanderplatz.

Nice
En av Frankrikes pärlor som ligger längs den franska sydkusten. Du kan räkna med bra väder och en härlig atmosfär. Tempofyllt nattliv med en salig blandning av turister och stadsbor. Värt att besöka är den gamla delen av citykärnan som är plats för många trevliga caféer och restauranger.

Amsterdam
Om du är intresserad av historia är ett besök till Anne franks hus intressant, men ett utmärkt tidsfördriv i Amsterdam är annars att bara promenera. Gamla, små hus och trånga kullerstensgator omgiva av över 100 km kanaler gör Nederländernas huvudstad till en tacksam stad att bara gå runt i. Centralt belägna kaféer och restauranger håller generellt sett en hög standard, och man kan oftast välja någon på måfå med ett gott resultat. Här finns även fantastiska trädgårdar och blomsterarrangemang.

Bologna
En av norra Italiens pärlor som ibland glöms bort i skuggan av Florens och Venedig. Här kan man bland annat beskåda Europas äldsta universitet eller gå upp i det 97 meter höga tornet Torre degli Asinelli. Det var även här som rätten Pasta bolognese föddes, så den som gillar pasta bör passa på. Bra att veta är att maträtten dock kallas för ”Ragù” här.

Hamburg
En av Europas största hamnstäder som har en hel del att erbjuda. Hamburg är känt för ett pulserande nattliv med stort utbud och mycket livemusik. Innan man går ut kan man promenera i St. Pauli som ofta jämförs med Stockholms Södermalm.
För den intresserade finns här också ett väldigt berömt båtmuseum.

Köpenhamn
Danmarks omtalade huvudstad ligger lägligt till geografiskt och kan vara passande att lägga som första eller sista stad i rutten. Här finns klassiska turistattraktioner som nöjesparken Tivoli eller ”Den lilla sjöjungfrun”, en staty föreställande H.C Andersens berömda karaktär med samma namn.
Tips: Eftersom interrailkortet inte är giltigt i landet man köper det i, boka en biljett ut från Sverige direkt till Köpenhamn. Börja sedan använda interrailkortet vid första avresa därifrån.

Comments are closed