Just nu är 144 restips publicerade

7 anledningar till varför du ska åka på en skidresa till Alperna

10.12.2021 · Posted in Europa

Vackra vyer, härlig stämning, nypreparerade pister, kulinariska upplevelser, solsken och fantastisk skidåkning är något du kan förvänta på din skidresa till Alperna. Det finns alltså otroligt många anledningar till varför du borde testa att åka på en skidresa till Alperna. Därför har jag försökt att plocka fram de sju viktigaste!

1. Varierande skidområden 

Alperna är ett stort område som sträcker sig över flera länder såsom Österrike, Italien och Frankrike. Det betyder att det finns otroligt många skidområden att upptäcka! Här kan du hitta allt från barnvänliga skidområden för familjer med barn till riktiga offpistmekkan för den avancerade skidåkaren.  I Alperna finns det alltså alltid en skidort som passar dig och din skidåkning!

2. Längre dagar 

En annan fördel med att åka sydpå är att dagarna blir längre! Solen går alltså inte ner redan vid tretiden, vilket betyder att du får fler timmar med skidåkning i dagsljus!

3. Sköna skidförhållanden  

På tal om dagsljus, så är chanserna stora till klarblå himmel och strålande sol på din skidsemester till Alperna. Dessutom är temperaturerna i Alperna väldigt behagliga och du behöver ofta inte gå in för att värma kalla fingrar eller tår. Många av skidorterna ligger också högt upp vilket gör många skidorter snösäkra tidigt och sent på säsongen.

4. Upplev en annan kultur 

När du åker på en skidsemester till Alperna innebär det självklart att du åker till ett annat land med sin helt egna kultur. Det finns alltså så mycket mer att upptäcka än nedfarterna och alptopparna… Allt från traditioner till lokala maträtter finns att uppleva på din skidsemester till Alperna.

5.  Långa nedfarter 

En annan stor fördel med att åka till Alperna är att många av skidområdena ligger högt upp. Detta betyder såklart att pisterna blir långa. När du åker till Alperna kan du förvänta att spendera mer tid på pisten än i liften. Vilket är alla skidåkares dröm, eller hur?!

6. Afterski i en annan klass

Precis som med kulturen så får du uppleva en helt annan stämning om du reser på en skidsemester till Alperna. Speciellt afterskin är något helt annat än i fjällen. Österrike är speciellt känt för sin afterski med live musik och pjäxdans på borden. Det kan låta vilt, men afterski är verkligen något som alla kan vara med på, små som gamla!

7. Det är en naturupplevelse 

När du åker till Alperna så får du en naturupplevelse med i köpet. Eftersom du kommer upp i högre höjder och har åkt till en annan bergskedja så betyder det också att du kan förvänta fantastisk natur. Alperna är otroligt majestätiskt och mer dramatiskt än de böljande fjällen som finns att hitta i norden.

Att åka på skidsemester till Alperna är en upplevelse för sig själv och måste upplevas!

Ses vi på Alpernas pister i vinter?

Comments are closed