Just nu är 144 restips publicerade

Bättre resor till solen

11.16.2020 · Posted in Europa

Årets solsemester för oss i Sverige är ju i stort sett helig och det kanske inte är så konstigt med tanke på att den största delen av året är präglad av mörker. Som precis just nu i skrivande stund, då det är galet mörkt utanför fönstret fast det bara är eftermiddag.

Reseguider

Och kanske är det just därför det finns så många reseguider om olika destinationer för att vi vill optimera vår resa och få bättre resor än de föregående åren. Dock är det ju väldigt individuellt vad som anses som en bra resa. Dock finns det några knep för att öka sina chanser för att få en bra solsemester.

Gör research på din destination

En viktig detalj är att göra research om platsen man ska åka till, när är det högsäsong? Vad kan man förvänta sig för typ av semester? Är det sol och bad eller stadsvandringar? Vart skall man åka för att få den bästa upplevelsen baserat på vad man själv gillar?

Turistort eller inte

Gillar man inte att trängas med andra turister som packade sillar kanske man ska undvika att åka under den absoluta toppen på högsäsongen. Men tyvärr kanske det är precis då man kan få ledigt. Anledningen att det är bra att vara ute i god tid är att man kan planera i god tid, ta reda på olika utflyktsalternativ och bolla fram och tillbaka vad man vill göra. Det betyder absolut inte att man måste boka upp hela sin semester hemma ifrån datorn men det kan vara bra att vara förberedd.

Populära resmål för svenskarna

det finns många fina platser dit vi svenskar ofta åker och jag skall lista några av dessa här:

  • Thailand
  • Spanien
  • Portugal
  • Italien
  • Grekland
  • Cypern
  • Turkiet
  • Indien
  • England

Detta är bara några av alla de populära resmål, som vi reser till för att få avkoppling, sol, bad, shopping och allt annat man kan önska sig av en resa.

Påläst och förberedd

Visst finns det tillfällen då man har haft det som bäst när man gjort spontana saker på semestern men ska man som sagt se det i sin helhet så ökar man sina chanser till en bättre resa om man är påläst och förberedd.

Ett hett tips är att leta upp någon som bloggar om resmålet eller att hitta reseberättelser skrivna av andra personer som semestrat där. Det gör att man kan använda deras erfarenheter till att undvika turistfällor och fokusera på de guldkorn som finns, har man tur kan man få ett och annat bra tips som man annars inte hade haft en aning om.

Comments are closed