Just nu är 144 restips publicerade

Åk till Rhodos på festresa

03.27.2013 · Posted in Övriga Europa

Att åka iväg på en festresa är något alla ungdomar borde göra, träffa nytt folk och bara släppa alla hämningar en eller två veckor på sommaren. Det finns många olika charterorter att välja mellan ifall man vill åka på festresa/studentresa.

Några kända är Magaluf, Ayia Napa, Rhodos och det är just Rhodos som vi tipsar om den här gången.

Festlivet på Rhodos är helt underbart och där kan man verkligen gå loss och ha en spårad semester. Här träffar man nästan uteslutet Skandinavier, ungefär 95 procent av alla ungdomar som är på semester i Rhodos stad är antingen svenska eller norska. Det här skapar en magisk stämning eftersom alla kan prata sitt eget språk hela tiden, sen är det ett plus för att vi är väldigt lika varandra och festar på samma sätt.

Du kommer hitta nattklubbar som öppnar redan 21:00 och som inte stänger förens solen har gått upp vid 7-8 på morgonen. På några klubbar hålls det även temafester flera gånger i veckan, t.ex. Ladies night, Fight night, Full moon party och traffic light.. Under dessa temafester har man även tre timmars fri bar och allting är upplagt för att det ska bli en lyckad festkväll.

För att få komma på dessa temafester så köper man biljetter utav säljare innan som går runt på dagarna, antingen på stranden eller runtomkring hotellen. Det är väldigt billigt och kostar bara 30 euro, lika mycket som vad fyra drinkar skulle kosta ungefär.

Rhodos bargata är inte jättestor, men den är koncentrerad till en enda gata, vilket gör festen ännu bättre. Under högsäsongen som är mellan 15-juni till 15 augusti så är det i princip fullt på alla ställen. Här hittar man klubbar som Grabbarna Grus, Solsidan Bar, Pepes Bodega och många fler barer.

Något som också är väldigt bra är att de flesta av klubbarna har skandinavisk personal som hjälper till att skapa en härlig stämning.
Bargatan ligger på Orfanidou street och ligger nära många av hotellen i Rhodos stad.

För att få bättre koll vilka klubbar som är bäst kan du gå in och läsa mer på denna Rhodos party guide som är skriven av en kille som jobbar på bargatan och har skrivit utifrån egen erfarenhet. Förutom bra fest och mycket skandinaviska ungdomar så finns där även annat att göra, ligga på beachen, gå en runda till gamla stan eller varför inte åka på utflykt till Lindos eller Marmaris?

Billigaste resorna hittar man från Skavsta med Ryanair, samt bokar hotell separat via någon hotellbokningssajt.

Comments are closed