Just nu är 144 restips publicerade

Barcelona – bästa tiden att åka

09.28.2017 · Posted in Övriga Europa

Mer än 30 miljoner besökare kom till Barcelona under 2016 vilket gjorde destinationen till Europas mest besökta, flankerad av två noterbart större städer i London och Paris. Barcelona är hem till runt 2 miljoner personer vilket betyder att turismen är väldigt påtaglig året runt, men framför allt under sommarmånaderna.

De flesta väljer att resa till ”Barna” under sommaren. Det känns som att det staden har en ny festival varje dag, kulturella evenemang runt varje hörna och karaktärer från hela världen. Katalanerna väljer å andra sidan att lämna staden under augusti vilket betyder att många affärer och restauranger är stängda under denna månaden. Missa inte Gràciafestivalen som äger rum i mitten av augusti i en av de mest katalanska stadsdelarna med samma namn. Varje gata har ett tema och katalanerna dekorerar gatorna med stor passion. Denna gatufestival började redan 1817, vilket betyder att invånarna i Gràcia har festat i augusti i över 200 år.

Enligt mig är den bästa månaden att besöka Barcelona självklart september. Temperaturen är perfekt i början av månaden, och den största andelen sommarturister har försvunnit. Istället kommer folk från hela Katalonien för att besöka staden under La Mercè som är en gigantisk stadsfestival som varar i dem dagar i slutet av månaden. Eld och fyrverkerier, hemmagjorda drakar och mänskliga pyramider kan ses överallt och glädjen är påtaglig.

Åker du till Barcelona under vintern så kan du inte förvänta dig strandväder, men solens värmande strålar gör att man kan sitta på uteserveringar och njuta. Under vintern finns det många aktiviteter man kan syssla med. Det jag hade rekommenderat är åka utanför Barcelona till Andorra för att åka skidor, eller bara se de fina ruinbyarna runtomkring distriktet.

I Barcelona kan du knappast se staden på ett bättre sätt än genom en gratis guidad tour. Det finns en handfull olika företag men Original Europe Tours hade den överlägset bästa touren i sin alternativa street art tour och även deras gratis cykeltour var grym.

För att avsluta: Barcelona är alltid det rätta resmålet. Det finns så mycket att göra för en liten peng. Dessutom är alla så snygga här, och solen skiner ofta.

Comments are closed