Just nu är 144 restips publicerade

Berlin – en fantastisk weekendstad

03.30.2016 · Posted in Övriga Europa

Berlin är staden som under det senaste decenniet både förnyats och föryngrats. Här finns en ständigt närvarande historia, och att gå genom Berlin är att gå genom årtionden av historia. En bra stad där det är enkelt att ta sig till med gott om flygavgångar, och enkelt att resa runt. Hyrbil är inget som krävs på plats.

Sevärdheter
I Berlin finns alltid något att åka tillbaka till. Det är en fantastisk weekendstad, men det krävs god planering för att få ut så mycket som möjligt av resan. Och trots detta kommer det alltid att finnas mer att se! En bra utgångspunkt i Berlin är Checkpoint Charlie, som under Berlinmurens tid agerade gräns mellan Östberlin och Västberlin. På platsen står fortfarande gränskontrollsskjulet kvar, som en påminnelse om vad som en gång varit. Bara runt hörnet står resterna av den fruktade Berlinmuren, som verkligen är ett måste att se, blandat med färgglad graffiti och väggmålningar. För fler tips, läs Expressens 11 tips på sevärdheter i Berlin.

Berliner Unterwelten
Ett av de hetaste resetipsen är Berliner Unterwelten, som är guidade turer i Berlins bortglömda och bortgömda undre värld. Bland annat kan man gå på en tur i ett skyddsrum från andra världskriget. Med kompetenta guider och fantastiska utställningar under rundturen får man se en sida av Berlin som man inte trodde fanns.

Museer
Har man ett intresse för äldre historia är Museumsinsel det perfekta stället. På denna ö mitt i centrala Berlin ligger flera museer med historisk inriktning. Bland annat finns här Pergamon Museum, som är specialiserad på antikens historia. Här kan man se fynd från bland annat Babylon, och det finns även den världsberömda rekonstruktionen av Ishtarporten.

Shopping
Att shoppa i Berlin är en upplevelse i sig. Staden är fylld av stora köpcentrum, och givetvis många souvenirbutiker. Värt att nämna är KaDeWe, som är Europas näst största köpcentrum. Förutom de många butikerna är det även värt ett besök på grund av den fantastiska arkitekturen och den historiska prägeln. På Unter den Linden, gatan som leder upp till Brandenburger Tor, ligger många exklusiva butiker och vackra hus. Att gå upp för denna gata till Brandenburger Tor är lika mycket en upplevelse som att bara besöka monumentet i sig. Den konstanta närvaron av historia blandat med ungdomliga uttryck och modernisering är det som präglar Berlin och gör det till en oemotståndlig stad.

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig runt i Berlin tack vare stadens tunnelbanesystem och hyrbil behövs därför sällan. Med det går det enkelt att ta sig runt i hela innerstaden, då det kan vara mycket långa avstånd och tärande på både benen och fötterna. Det finns även bussar och spårvagnar som går genom hela staden. Hyrbil behövs endast för utflykter utanför stadskärnan och det går då att lätt hyra en bil till ett lågt pris, lättast görs detta på flygplatsen. För fler tips om hyrbilar läs på Hyrabilguiden.com.

Till Berlin flyger flertalet olika flygbolag, och från flygplatsen till centrala Berlin går flygbussar.

Comments are closed