Just nu är 144 restips publicerade

Bortglömda Tyskland

12.20.2013 · Posted in Övriga Europa

Tyskland är ett väldigt populär resmål för oss svenskar och det bästa är att det fungerar året runt. Här finns allt från vita sandstränder och livliga sommarstäder till fantastisk shopping och oktoberfester. Genom närheten till Sverige passar Tyskland även bra för barnfamiljer eftersom resan bara behöver ta några timmar.

Allra enklast tar du dig till Tyskland genom att åka färja från till exempel Trelleborg. Du kan åka till antingen Sassnitz eller Travemünde och väl framme i vårt södra grannland är du nära flera spännande storstäder. I juletid är Lübeck (som bara ligger ett stenkast från Travemünde) mycket väl värt ett besök.

Tyskland är ju även porten till kontinenten. Väl här kan du enkelt ta dig vidare till Polen eller ännu längre ner i Europa. Italien har till exempel bivit ett väldigt populärt resmål för familjer som vill semestra med bilen. Bilsemester som fenomen har formligen exploderat de senaste decennierna och är i dag ett av de allra mest utbredda sätten att semestra på. Framför allt är det, av naturliga skäl, vanligt bland barnfamiljer, men även ungdomsgrupper som tidigare i hög grad tågluffade har upptäckt bilsemestrandet och utgör nu en  betydande andel av resenärerna. Den äldre generationen använder sig i högre grad av bussresor och liknande, som är en betydligt mer bekväm form av resande.

Ett trevligt sätt att upptäcka Tyskland är att själv lägga upp en reserutt med hjälp av Google maps eller liknande verktyg. Där kan du enkelt se avstånden mellan olika städer och du kan på förhand bestämma var du ska övernatta och vilka städer du bara ska besöka på ”genomresa”. Du behöver inte planera i detalj utan det är väldigt skönt att ha en viss flexibilitet. Hotellnätterna är bra att ha bokade i förväg, men att lite spontant ta en avstickare till något litet mysigt samhälle hör till de stora tjusningarna med bilresor.

Tyskland är faktiskt lite av ett bortglömt resmål. Visst, många svenskar väljer att semestra där, men väldigt många glömmer att upptäcka landet från insidan. Vi passerar ofta genom landet i jakt på sydligare och mer soliga resmål, men vi vill verkligen rekommendera att stanna upp ett tag i germanernas rike. Upplev mat, kultur och trots att det kanske inte är det första vi förknippar med Tyskland så finns här faktiskt en hel del fina stränder.

Det som gör Tyskland, eller framför allt norra delarna av landet, till bra resmål är framför allt att avståndet är så kort. Städer som Hamburg, Lübeck och Bremen ligger alla inom nära räckhåll för oss svenskar.

Skribent: Arocontent.com

Comments are closed