Just nu är 144 restips publicerade

En härlig barnsemester på Teneriffa!

04.25.2014 · Posted in Övriga Europa

Vi var på en riktigt fin barnsemester på Teneriffa i februari i år, 2014. Vårt hotell hette Sunwing Resort Fanabé Beach och låg i Playa de las Americas på Costa Adeje. Vår familjesemester var en vecka lång och det var så härligt att komma iväg till lite sol och bad mitt i vintermörkret.

Hotellet var riktigt fint och vi var nöjda med i stort sett allt. Det var ett stort familjehotell med många olika aktiviteter för alla åldrar, både vuxna och barn. Man hade lätt kunnat spendera hela semestern bara på hotellet.

Barnvänligt hotell

Det märktes verkligen att någon hela tiden hade tänkt till lite extra för att få alla i hela familjen att trivas. Hela hotellet är helt anpassat för barn i alla åldrar med all extra utrustning man kan behöva när man är på resa med barn. Man kan boka barnsäng, barnstol, potta och barnvagn. Vi hade hyrt en sulky och det var så skönt att slippa släpa med vagnen på flyget. En stor fördel är att hela hotellet är rökfritt.

Uppvärmda pooler

På hotellet fanns ett stort och fint poolområde med uppvärmda pooler. Precis vad som behövs för en lyckad barnsemester till Teneriffa i februari. Även om vädret naturligtvis är betydligt varmare än hemma i Sverige i februari så känns det att det blir lite kyligt i luften om solen går i moln. Så uppvärmda pooler känns som ett måste om familjesemestern ska bli lyckad.

Vacker natur

Teneriffa var verkligen en vacker ö med dramatisk natur. Stränderna är nästan svarta och bara några hundra meter från stranden reser sig höga berg. Det högsta berget heter Teide och är en vulkan. Det går en vandringsled upp så dit kan man göra en utflykt med barnen. På Teneriffa finns även många andra barnvänliga utflykter att göra.

Playa de las Americas

Vi bodde i ett område som heter Playa Fanabé i Playa de las Americas på Costa Adeje. Det är på sydväst-spetsen av Teneriffa så det är den mest solsäkra platsen på ön. Området Playa Fanabé är lite lugnare och mer lämpligt för barnfamiljer än Playa de las Americas som har lite mer liv och rörelse med många restauranger och barer.

Fin strandpromenad

Det finns mycket att se och uppleva för barnfamiljer i området. Strandpromenaden löper från La Caleta i norr till Los Christianos i söder. Den är handikappanpassad hela vägen så det går utmärkt att ta sig fram med vagn. Det finns flera fina lekparker efter promenaden och det finns även toaletter med jämna mellanrum.

Sen finns det gott om butiker i området som säljer allt som barn och familjer kan behöva under sin semester. Blir man sugen på något att äta eller dricka finns det restauranger med fin utsikt över havet. På stranden finns även små barer som säljer glass och hyr ut solstolar. Där är det fint att sitta och titta ut över havet, stranden och bergen. Från stranden kan man även se den lilla Kanarieön La Gomera som reser sig ur havet som en stor grön kulle.

Utflykter för barn på Teneriffa

Om man blir rastlös av att bara vara på hotellet finns det många roliga utflykter att åka på med barnen. I Playa de las Americas finns inte mindre än två vattenland, Siam Park och Aqualand som har delfinshow varje dag. Det finns även en djurpark med exotiska djur och fåglar, Monkey Park. Till Siam Park går det en gratisbuss flera gånger per dag.

Den största och finaste djurparken på Teneriffa är Loro Parque som ligger på den norra delen av ön. Att åka hit blir en hel dagsutflykt. Loro Parque är känd för sin spektakulära delfin och späckhuggarshow och sina många olika papegojsorter som också har en egen show som roar barnen.

Som ni kan se finns det många bra anledningar att åka till Teneriffa på familjesemester!

Comments are closed