Just nu är 144 restips publicerade

En kärleksförklaring till Barcelona

09.11.2014 · Posted in Övriga Europa

Rubriken avslöjar väl en del men ja, jag älskar Barcelona. Det finns alltid saker att göra och hur många gånger jag än åker dit så finns det nya saker att upptäcka.

Barcelona, Catalunyas huvudstad och tapasens förlovade land. jag har varit här otaligt många gånger och varje gång jag åker hem så vill jag direkt tillbaka! Det är svårt att beskriva exakt vad det är som gör att denna staden har en sån dragningskraft som den har! Fråga någon utav de 7 miljoner turister som äker dit årligen och du får nog nästan lika många svar.

Det var någon som sa till mig att Barcelona har inte det bästa av allt, men det har just ALLT. Som granne till Medelhavet är det inte svårt att räkna ut att man kan göra allt som har med vatten och hav att göra! Med de långa sommrarna är strandhänget givet, tröttnar man kan man hyra en jetski eller gå till en av barerna och ta en iskall Sangria. Det finns en hel del berg runt staden var man kan vandra och besöka en del sevärdheter som tex ett nöjesfält eller ett stort kloster.

Barcelona har ett rikt kulturliv med massor av evenemang och festivaler, dels stadsfestivaler som varar i upp till en vecka, till stora musikfestivaler med världsartister och band.. Den äldre delen av Barcelona, som faktiskt utgör hela centrum, består till stor del av byggnader som står kvar sen medeltiden!  Faktum är att Barcelona är den stad i Europa som har flest bevarade byggnade sen medeltiden kvar. Nattlivet är oerhört rikt och energiskt och på många ställen kan man dansa ända tills solen går upp.

Barcelona kallas även staden med tusen smaker, detta eftersom det finns restauranger och matställen precis överallt! Allt från decadens till charmiga ”hål i väggen” där man kan beställa allt från grillat kött till delikatesser från havet. Mitt i stan finns dessutom en enorm matmarknad som är en upplevelse i sig med alla dofter, färger och lockande maträtter.

Även på vintern är det charmigt att åka till Barcelona, visst är en stor del förlorat då man inte kan ligga och lapa sol om dagarna. men stan har en massa små mysiga utomhusmarknader ochd et är då man bör passa på att gå på alla spännande museum och annat.

Boende i Barcelona är en sak i sig, det finns många hotell att välja på i prisklasser från ca 25 € per natt till lyx där jag inte ens vågar mig på att gissa mig på vad prislappen går på. Ett annat allternativ som jag personligen kan rekommendera är att hyra en semesterlägenhet att bo i! Oftast blir det billigare om man är ett par stycken och det känns mycket mer personligt tycker jag! En sida som jag kan rekommendera är Barcelonatravelapartments.com, där precis som namnet säger hyr ut semesterlägenheter i Barcelona, det som jag gillade med just dessa var att sidan fanns på Svenska samt jag kunde maila på svenska!

Som ni kanske har listat ut så är det inte sista gången som jag kommer åka till Barcelona! Jag hoppas jag har inspirerat någon att faktiskt ta och åka till Ddenna underbara medelhavsstad!

Comments are closed