Just nu är 144 restips publicerade

Familjesemester på Mallorca

04.07.2015 · Posted in Övriga Europa

I augusti åkte vår familj på en veckas semester till Mallorca. Vi åkte tillsammans med min sambos föräldrar och syskon för att fira svärmor som fyllde jämnt. Tillsammans var vi sju vuxna och tre barn. Vi bodde på Fritidsresors familjehotell Blue Village Alcudia Pins i Alcudia. Vi hade alla en riktigt bra vecka där nere i solen!

Blue Village Alcudia Pins

Blue Village Alcudia Pins är ett stort och fint familjehotell som ligger i det barnvänliga Alcudia på nordöstra Mallorca. Hotellet ligger precis vid en flera kilometer lång vit sandstrand med fin utsikt över Alcudia-bukten.

Stranden är långgrund och passar barnfamiljer. Annars finns ett stort poolområde med pooler i olika storlekar och djup. När vi reste i augusti var det ganska fullt vid poolen och svårt att få tag på solstolar så vi var på stranden på dagen och badade sen i poolen på eftermiddagen.

All Inclusive och restauranger

På hotellet finns All Inclusive som tillval, då finns det flera restauranger att välja på  Det finns en jättestor buffétrestaurang som serverar frukost-, lunch- och middagsbuffé. Det finns även en mindre buffétrestaurang med havsutsikt som även serverar dryck och snacks på dagarna. Vid havet finns även en A la carte restaurang med tapas-meny på kvällen.

Vi hade endast frukostbuffé som tillval och frukosten hade verkligen allt man kunde önska. Till lunch fixade vi någonting på rummet eller köpte smoothies, korv eller pizzaslice från poolbaren och åt på stranden. På kvällen letade vi upp någon restaurang i närheten eller på hotellområdet. En kväll tog vi bussen in till Alcudia och åt middag där.

Bamseklubben

Vår dotter som var 3,5 år då hade vi anmält till Bamseklubben för att få träffa lite nya kompisar. Bamseklubben bokas redan hemifrån och kostar ca 500 kr för en vecka. Innan avresan kommer det hem ett litet paket med en t-shirt ,ryggsäck, keps och en liten bok som talar om vad som ska hända i Bamseklubben. Det finns även med pass och biljett till barnets favoritgose-djur.

Klubben träffades två timmar fem gånger under en vecka. Den är verkligen pedagogiskt uppbyggd med olika aktiviteter varje dag. Vår dotter hann bl a med att leka pirat, doktor åt gosedjuren och att ha cirkusuppvisning. Både vi föräldrar och vår dotter var mycket nöjda med Bamseklubben och kommer definitivt att boka den igen om vi åker med Fritidsresor.

Tur med hyrbil på Mallorca

En av dagarna hyrde vi bil och gav oss ut på upptäcktsfärd.  Vi kan verkligen rekommendera att hyra bil om ni besöker Mallorca. Ön har många vackra smultronställen att besöka. Vi bestämde oss för att se mer av den västra sidan av ön där det finns flera byar och städer i bergen. Först åkte vi ner till Palma för att sen vända upp mot bergen och första stoppet Valdemossa. En gammal genuin by mitt i bergen med hänförande utsikt.

Turen fortsatte till den lite större staden Sollér som ligger i en dalgång i bergen. Staden bjuder på häftig utsikt över bergen som reser sig direkt vid stads kanten. I centrum finns en vacker katedral och ett litet pittoreskt torg där man kan ta en fika. Från Sollér kan man ta ett gammaldags tåg på smaljärnväg ner till Pourto de Sollér, en riktig pärla med fantastisk utsikt över solnedgången i havet.

 

Återvänder gärna till Mallorca

Vi hade en riktigt fin vecka på Mallorca och vi åker så gärna tillbaka. Det finns mycket mer att upptäcka men vi åker även gärna tillbaka till Alcudia och den härliga stranden.

Comments are closed