Just nu är 144 restips publicerade

Fotbollsresa till Liverpool – med buss

02.25.2015 · Posted in Övriga Europa

Fotbollsresor till England innebär oftast att man menar flyg till London, Manchester eller Liverpool för att se något av de populäraste lagen i Premier League. Det handlar t.ex. om Arsenal, Chelsea, Tottenham i London, Manchester United och Manchester City i Manchester samt Liverpool FC och Everton i Liverpool.

Liverpool FC har många fans i hela världen, inte minst i Sverige, som reser till Liverpool och Anfield Stadium varje helg för att se sitt favoritlag. Jag gjorde själv den resan för ett par veckor sedan och jag tänkte dela med mig av den erfarenheten.

Fotbollsbiljetter och hotell ordnade jag smidigt i ett samlat paket här i Sverige innan avresa så allt det var klart och flyget gick från Skavsta till London. Att göra fotbollsresor till Liverpool är inte lika enkelt då det inte går lika billiga flyg dit och Ryan Air flyger inte längre alls direkt till Liverpool utan jag hittade min lösning i att ta bussen från London till Liverpool. Det enklaste och kanske vanligaste är att köpa bussbiljetten via National Express hemsida vilket jag gjorde och hade då hela liverpoolresan tur och retur betald för under 1000 kr.

  • Flyget kostade c:a 360 kronor
  • Bussen kostade c:a 400 kronor.

Bussresan tog c:a 6 timmar men med ett mat-stopp på halva vägen var det inga problem. Det går gott om bussar och tåg mellan städerna i England och avstånden är inte heller omöjliga att stå ut med, så jag kan rekommendera detta till er andra som vill spara en slant och inte har något emot att se lite engelsk landsbygd på köpet. Väl framme tog jag en taxi till hotellet och sedan vidare till arenan.

Hela resan var en succé och när Liverpool dessutom vann matchen mot Tottenham med 3 – 2 visade Anfield upp sig från sin bästa sida. En fullsatt arena där jag fått biljetter på långsidan vid mittlinjen med ”The KOP” på min vänstra sida höll högt tryck genom hela matchen och fullständigt dånade vid de tre målen. Jag rekommenderar att man hemma har lärt sig texten till ”You’ll never walk alone” innan, då den sjungs ett flertal gånger av alla på plats, en fantastisk upplevelse.

Comments are closed