Just nu är 144 restips publicerade

Handla billigt i bordershop

02.26.2014 · Posted in Övriga Europa

Att åka till Tyskland och handla öl, vin och sprit blir allt vanligare och idag är det snudd på en folkrörelse. Anledningen är så klart prisläget på dessa produkter i Tyskland, samt att det är så smidigt att ta sig dit. En kort färjeresa är allt som krävs och sedan kan du frossa i ett enormt utbud av öl, vin, whisky och vodka. Scandlines bordershop i Puttgarden, till exempel, är en pråm med fem våningar fyllda av alkohol – en sevärdhet i sig!

Det finns flera färjelinjer från Sverige som du kan åka för att ta dig till en bordershop. Du kan till exempel åka till Sassnitz från Trelleborg, med det mest populära är att ta bilen till Rödby i Danmark och därifrån ta båten över till Puttgarden. Där blomstrar gränshandeln och utbudet är fantastiskt stort. Många väljer att åka vidare några mil ner i Tyskland i jakt på ännu billigare priser än de som erbjuds i rederiernas bordershoppar. Men med systembolagets prislista som måttstock kan du göra tillräckligt stora fynd i hamnområdet.

Glöm inte godis och kosmetika

Egentligen är det ganska sorgligt att just billig alkohol är det som gör bordershopparna till så populära resmål för oss svenskar. Och det är onekligen lätt att stirra sig blind på det gigantiska utbudet av alkoholdrycker. Jag skulle dock rekommendera att du även tar en närmare titt på övriga varor som går att handla i bordershoppen. Sätt dig hemma i lugn och ro och jämför priser, det går att göra riktigt bra fynd faktiskt. Vissa av affärerna som är helt inriktade på gränshandel har även djurfoder, livsmedel och andra typer av varor. Som sagt – lätt att glömma bort – men fyndpotentialen är stor!

Precis som vid alla typer av resor (ja, alla aktiviter över huvudtaget), så är planeringen mycket viktig. Ju bättre förberedd du är, desto större chans att du hittar de bästa priserna och kommer hem med just de produkter som du vill ha. Att helt oförberedd kasta sig in i ett varuhus fyllt av erbjudanden på olika typer av alkohol gör ofta att du lockas till oplanerade spontaninköp. Se till att ha en inköpslista med dig, så går allt betydligt enklare.

Idag erbjuder i stort sett alla bordershoppar möjligheten att förbeställa. Det är bara att boka din order på nätet i förväg och sedan hämtar du ut ett färdigt paket som du bara lastar in i bilen eller bussen. Det blir inte smidigare än så helt enkelt.

Vill du läsa mer om bordershopping, rekommenderar jag ett besök på bordershopping.se, en informationsportal om gränshandel.

Comments are closed