Just nu är 144 restips publicerade

Kos – Greklands partyö nr 1!

08.11.2012 · Posted in Övriga Europa

Är du ute efter en lugn familjesemester med barnen eller gillar du att sitta i en stilla fiskeby och kika på utsikten? Ja, då ska du hålla dig borta från partyön Kos. Här flockas nämligen partysugna ungdomar från hela Europa och nattlivet är alltid igång till långt in på morgonen.

Historiskt sätt är Kos mest känt för att Hippokrates kom härifrån. Han kallas för ”läkekonstens fader” och är bland den som är upphovsman till den ed som läkare än idag svär. Det finns lite gamla kulturlämningar här, någon gammal borg, o.s.v., men de flesta som besöker ön idag bryr sig inte det minsta om det, utan är här av helt andra anledningar.

På dagarna är Kos som vilken grekisk paradisö som helst. Stränderna är fulla av människor som njuter av solen och kommersen pågår för fullt längs shoppingstråken. Men när kvällen kommer så tar nattklubbarna över stadsbilden. Alkoholen flödar och musiken pulserar – här är det alltid fest!

Tyvärr har inte svenskar det bästa ryktet på Kos. Vi har en tendens att ”leva rövare” när vi kommer utomlands och det uppskattas inte alltid.  För några år sedan var det en uppmärksammad händelse där en svensk anklagades för en knivskärning, och det har inte direkt bidragit till att förbättra den bilden.

På Kos bor ungefär 30 000 bofasta invånare, men under turistsäsongen flerdubblas den siffran. Den bästa tiden att resa till Kos är maj-september, då temperaturen nästan alltid ligger på 25-30 grader. Badtemperaturen är som behagligast i juli-september.

Flera svenska resebyråer erbjuder charterresor till Kos. Här finns både ”ordinära hotell” och all inclusive. Att flyga till Kos tar omkring fyra timmar.

När du är på Kos kan du ganska enkelt ta båten över till Turkiet. Det går dagliga turer till Bodrum i Turkiet från hamnen i Kos stad. I hamnen finns också möjligheter att få följa med ut på fisketurer och dykresor. Här kan du också utöva alla former av vattensporter, inklusive jetski, kitesurfing och mycket annat.

På ön finns ytterligare några orter förutom Kos stad. Vill du ha en lite lugnare semester kan du möjligen söka dig till orterna Kardamena eller Psalidi. Men om du som de flesta andra som åker till Kos är ute efter party, så är det absolut i Kos stad du ska befinna dig. Längs bargatorna finns över 100 klubbar och diskotek och musiken tystnar inte förrän långt in på morgonen.

Här, precis som i alla andra turistorter, funkar det bra att betala med de vanligaste kredit- och betalkorten. Du kan även ta ut kontanter i uttagsautomaterna med ditt vanliga VISA-kort.

Comments are closed