Just nu är 144 restips publicerade

Nerja – En plats i solen

09.20.2015 · Posted in Övriga Europa

Alla har inte hört talats om platsen, men oerhört många svenskar reser ändå dit. De som en gång besökt Nerja tenderar onekligen att resa tillbaka.

Nerja ligger i södra Spanien, Andalusien, Costa del Sol. Ungefär fem mil från Malaga. Hit letar sig tusentals svenskar varje år och många väljer Nerja som den plats att vistas på en längre tid. Orten ligger fantastiskt vackert med mäktiga berg och milsvid utsikt över havet. Staden är en turistort med lugn. Inte mycket hets, inte mycket tjat. Mycket lugn. Det är inte för inte som Nerja ofta kallas ”Costa del Sols pärla”.

Förutom bad längs de finkorniga stränderna har Nerja ett rikt kulturliv, nattliv, många högklassiga restauranger, Nerja mycket kända grottor, en gedigen historia och stora möjligheter för motion.

Det sistnämnda är onekligen ingen överdrift. Nerja har en underbart klimat som gör det möjligt att besöka orten året runt. Visst, på sommaren kan det bli väldigt varmt och på vintern lite kyligt, men det finns få (om än någon) ort i Europa som har fler soltimmar än Nerja.

Därför passar Nerja perfekt för dig som gillar att spela golf, promenera eller jogga. Det är också en ultimat plats för tennis eller varför inte världens snabbast växande racketsport padel? Bara en och en halv timma från Nerja hittar du också Sierra Nevada, öppet mellan oktober och april. Det är en enorm skidanläggning där du med lätthet spenderar flera dagar i hundratals nedfarter.

I Sierra Nevada hyra du din utrustning, ja alltså allt. Förutom skidor, pjäxor och bindningar kan du även hyra jacka, byxor, goggles, mössa och handskar. Det är en surrealistisk upplevelse att på dagen åka skidor i ett berg och på kvällen ta ett dopp i Medelhavet.

Hyra lägenhet i Nerja

Det finns flera mäklare i Nerja som hyr ut lägenheter, villor och andra typer av boenden, men det är inte alltid supperlätt att hitta. Det finns ett stort utbud, men mycket av informationen är på engelska eller, i vissa fall, helt på Spanska.

Ett bolag som tillhandahåller svensk information och som erbjuder svensktalande personal i Nerja är HyraLägenhetNerja.se. De har hundratals bostäder och du sköter bokning och all kontakt på svenska. Det kan vara superskönt, speciellt när man får långa villkor som kan vara svåra att förstå.

Att tänka på när du ska hyra lägenhet i Nerja;
– Kontrollera att företaget varit aktivt länge
– Undersök recensioner (Googla bolaget)
– Ta svenska sajter i den mån det finns, så slipper du missa delar i avtalet pga språkförväxling.
– Kolla noga på bilderna och se till att det är som du förväntar dig

Om du vill hyra lägenhet i Nerja så finns flera bolag, men gör din research först. Nerja är en underbar plats för avkoppling och njutning. Desstuom väldigt nära Malagas flygplats, skidåkning, bad, fotboll i världsklass (Malaga, Sevilla etc).

Passa på att ta en semester till Nerja. Vi är övertygade om att du kommer njuta av semestern. Passa även på att gå på de mer genuina spanska restaurangerna med sång, musik och dans. Det är en upplevelse ni kommer minnas under långa tid framöver!

Väl mött i Costa del Sols Pärla – Nerja!

Comments are closed