Just nu är 144 restips publicerade

Paris utflykter och sevärdheter

03.24.2015 · Posted in Övriga Europa

Paris är kärlekens stad, matentusiasternas Mekka, dekadensens näste. Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren är alla måsten vid ett besök i staden, men det finns även många andra guldkorn som ibland hamnar lite i skymundan av de stora monumenten, men som är minst lika spännande att se!

Under högsäsong är Paris knökfullt av turister, och det gäller att ha tålamod och gott om tid om man vill besöka de stora sevärdheterna. Allt som oftast är det kö till det mesta, och att hitta en lugn oas kan vara tufft. En bit från Gare de Lyon finns dock en av dessa oaser: Ovanpå en obrukbar järnvägsviadukt har staden nu planterat en trädgård: Coulée verte René-Dumont. Här kan man spatsera i grönskan mitt i staden. I viadukten som trädgården vilar på har butiker och restauranger nu hittat hem, och lokalerna har en magisk känsla.

Hyr en bil

För barnfamiljen kan en dagsutflykt till Disneyland Paris vara ett superbt komplement till storstadens hektiska stress. Genom att ha en hyrbil i Paris för en dag eller två, blir resan dit både smidig och bekväm. I Paris går det att hyra bil både på flygplatsen och på vissa tågstationer i centrala Paris. Detta gör det till ett utmärkt alternativ till tåg eller buss, särskilt om man är en större grupp eller bara vill komma från storstadsstressen och utforska områdena runt om Paris. Kanske en tripp till kungliga Versailles står på agendan?

Shopping

I Paris finns det butiker i överflöd. Söker du exklusiva märken ska du bege dig till Avenue des Champs-Élysées, medan de bästa souvenirbutikerna finns i området kring Sacré-Cœur. Vid Sacré-Cœur finns även en hel del godis- och chokladbutiker som får det att vattnas i munnen.

Bastille

Ett av stadens områden som är ett klart måste är Bastille. Det var här som den franska revolutionen nådde sin kulmen, och på den plats som fängelset tidigare stod finns nu ett minnesmonument till minne av frihet. På somrarna hålls många mysiga loppisar i Bastille, och har man tur går det att göra riktigt fina fynd. Här finns även många restauranger och butiker, och gatorna är små och har kullersten. Ett riktigt mysigt turistmåste, helt enkelt!

Populärt resmål

Paris är ett av de mest populära resemålen i Europa, och flertalet flygbolag flyger till staden. Det finns tre flygplatser i Paris närområde, och de har alla bra förbindelser till centrala Paris. Flygbiljetter bokas ofta billigast hyfsat tidigt där Norwegian oftast är det billigaste alternativet. Hyrbil bokas bäst på Hyrabil24.se.

Comments are closed