Just nu är 144 restips publicerade

Resa till Grekland

02.10.2014 · Posted in Övriga Europa

Grekland är en svensk semesterklassiker och efter några år med dåliga besökssiffror så börjar Svenskarna hitta tillbaka till detta härliga land. Förra året ökade antalet Svenska turister till Grekland med hela över 25% och i år ser prognoserna ännu bättre ut.

Många blev avskräckta från att resa till Grekland när deras ekonomiska kris blossade upp och man valde andra resmål. Även om landet fortfarande har en lång väg kvar att gå innan de får ordning på sin ekonomi så har folk insett att det inte är någon fara att åka till Grekland trots det. Det är dessutom nu i dessa bistra tider som landets turistnäring verkligen behöver det till tillskott av turister som kan hjälpa landet att komma på fötter igen.

Turistmål i Grekland

Grekland har många inbjudande öar att besöka. En del föredrar större öar som Kreta eller Rhodos medan väljer romantiska Santorini som pryder flest vykort i Grekland. Personligen föredrar jag de små öarna. Där man kan få upptäcka ön på egen hand utan att ständigt behöva trängas med alla andra turister.

Ön Ios

En ö som både har många turister, i alla fall under högsäsong, men som samtidigt bjuder på massor av folktomma stränder och härliga vyer som du kan beundra i enskildhet är Ios. Denna ö ligger strax norr om Santorini och du tar dig dit med båt på under en timme. Ios är framförallt känt för sitt vilda nattliv. Här kan du festa hela natten lång om du känner för det. Men just eftersom Ios i Grekland är ett sådan festställe så är det även väldigt lugnt och stillsamt under förmiddagstimmarna. Är du vaken då så har du hela byn, och ön för den delen, för dig själv. De första ungdomarna börjar inte vakna förrän på eftermiddagen och då tar de sig för det mesta direkt ner till stranden Mylopotas på Ios. Denna strand blir därför lätt överbefolkad under högsäsong men eftersom de flesta väljer Mylopotas så är de flesta andra stränder på Ios så gott som folktomma och du har god chans att hitta en strand helt för dig själv även under högsäsong som på Ios är under Juli och Augusti. Du hittar några av Greklands vackraste stränder på denna ö så låt dig inte avskräckas av det vilda nattlivet utan ta chansen att njuta av någon av Ios alla andra underbara sidor.

Många anda öar i Grekland

Det finns många andra öar att besöka i detta underbara land. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Det räcker med att du köper en flygbiljett till Grekland, sedan kan du resa runt på egen hand. Att öluffa innebär en enorm frihet. Du bestämmer själv hur länge du vill stanna på varje ö och det går utmärkt att landa på en ö och flyga hem från en annan. Då slipper du resa runt i en cirkel.

Comments are closed