Just nu är 144 restips publicerade

Resa till Malaga

10.09.2013 · Posted in Övriga Europa

För dig som letar efter lika mycket sol och party som sevärdheter och historia finns det många platser att besöka runt om i världen. Men ett ställe som sticker ut ifrån mängden och verkligen gör sig förtjänt av sitt rykte är helt klart Malaga. För det är inte utav en slump det är så populärt som det faktiskt är. Varje år så åker tusentals svenskar till Malaga på semester, och det har de senaste åren blivit ett lika populärt turistmål som Aya Napa eller Alanya i Turkiet. Men turism och besökare i Malaga är inget som är nytt, befolkningen har levt med det sedan tidiga 1800-talet – och det fortsätter öka varje år.

Malaga är sannerligen en plats för alla typer av människor. Så oavsett om du är ute efter en party-semester med grabbgänget eller en kulturell och lärorik resa så har Malaga någonting för alla. Här hittar du massor utav kända museum och sevärdheter, och för dig som gillar konst och kultur är det en utmärkt plats att spendera dagarna på. Visste du exempelvis att den kända konstnären Picasso ursprungligen kom ifrån Malaga? Det är också därför som det idag finns ett enormt Picasso-museum att besöka i staden. För just staden Malaga är något utöver det vanliga, här blandas klassisk spansk arkitektur med anrika och historiska byggnader. Det känns i hela kroppen och själen att det är en plats med en lång historia och där människor alltid funnit nöje och trygghet.

Staden Malaga grundlades nämligen redan på 1100-talet, och du hittar den i södra Spanien. Under en lång tid var det en mycket viktig knutpunkt för båtar och sjöfart, för att till sist bli ett attraktivt och underbart turistmål. Att avnjuta stor och iskall öl i kvällssolen medan man sitter och kollar på förbipasserande folk är det få saker som går upp emot, och det är precis sådana upplevelser man hittar i Malaga. Här finns det nästan lika många restauranger som det finns bilar, och du hittar några utav Europas allra hetaste och största nattklubbar i staden. Prisbilden är till skillnad mot andra populära turistmål väldigt snäll mot plånboken, särskilt nu den senaste tiden när euron står så lågt. För som du säkert redan visste så använder sig Spanien utav Euro, och för oss som bor i Sverige innebär det just nu bara fördelar.

Men Malaga är inte bara party, mat och kultur. Här finner du också de perfekta förutsättningarna för en solsemester. Med de milslånga kritvita stränderna och den gassande solen så lämnas man sällan besviken, och för dig som är sugen på äventyr hittar du gott om dem längs stränderna. Hyr en vattenskoter en dag, eller om du vågar och har färdigheter så kan du hyra vattenskidor. Ja möjligheterna till aktivering och kul är många längs Malagas stränder, och de bara väntar på att upptäckas.

Om du länge funderat på vart du ska åka på semester så har du nu svaret. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, Malaga är mer eller mindre varmt året runt. Så packa väskan och gör dig redo för allt och lite till – gör dig redo för en resa till Malaga.

Comments are closed