Just nu är 144 restips publicerade

Resa till Schweiz

08.20.2012 · Posted in Övriga Europa

Ett land som jag har besökt flera gånger förut är Schweiz. Oavsett om du föredrar alpvandring eller skidåkning finns det någonting för dig. Givetvis måste du planera tiden du reser baserat på det du vill göra under din semester i Schweiz. Det som gör detta land till någonting alldeles speciellt är dess väldigt vackra natur. Se framför dig en kylig miljö och runt om finns det fylliga granar och bäckar med iskallt rent vatten. Detta kan kännas som pittoreskt i och med att det är inte direkt en vanlig miljö där du normalt befinner dig. Men detta är bara en typ av miljö du kan uppleva i härliga Schweiz.

Det finns mycket att upptäcka. Det säkraste hotellet i förmodligen hela världen som välkomnar alla sorters gäster finns även här. Det är en bunker som ska tåla kärnvapen och som har inretts som ett hotell. Det står i alla fall ett gäng sängar nere i bunkern som låter dig som gäst sova där över natten för cirka 150 kronor. Europas högsta utomhus hiss kan du också åka med så vidare du inte har höjdskräck. Denna hiss tar dig upp till toppen av ett berg. Även om vi inte med denna text vill skrämma livet ur dig är det relevant information att hissen är över 100 år gammal.

Vill du vandra finns det perfekta vandringsleder runt om i Schweiz. Detta är förmodligen den aktivitet som lockar allra mest turistmässigt utöver skidåkning. Vandring överlag har blivit allt mer populärt och ”accepterat” som skidåkning och allt mer personer föredrar att resa till länder för att faktiskt få upp pulsen än att ligga på en strand och stekas. Är du därför en äventyrsmänniska finns det utomordentliga resepaket du kan ta del av som låter dig upptäcka några platser runt om i Schweiz som klassas som absolut vackrast.

Schweiz har gjort sig känt för flera saker där dess natur är en del. Det finns även en hel del ekonomihistoria att ta del av. Bland annat kan du besöka några av världens största bankvalv som lagrar guld. Perfekt för dig som har ekonom som intresse och vill bli lite mer allmänbildad i de kretsarna. Dock är det mindre troligt att bankvalven i sig kommer låta dig stoltsera in utan det handlar mest om en ytlig kontakt där du får gå och läsa på några skyltar med uppspaltad historia utanför bankvalven.

Generellt sett är Schweiz ett väldigt trevligt land att besöka. Det finns gott om platser att besöka. För dig som är matintresserad finns det även många typiska Schweiziska restauranger att besöka.

Comments are closed