Just nu är 144 restips publicerade

Sassntiz i Tyskland

07.20.2012 · Posted in Övriga Europa

Sassnitz i Tyskland är ett resmål dit många främst åker för att handla billig alkohol till exempelvis sina 40-årsfest, bröllop eller något liknande. Sassnitz ligger i gamla Östtyskland och man tar sig enklast dit genom att ta färjan med Scanlines från Trelleborg i Skåne. Du kan också resa vidare ner i Tyskland från Sassnitz och på bara några timmars bilkörning så är du i Berlin, den ståtliga tyska huvudstaden.

Nu för tiden får man ta in nästan hur mycket alkohol man vill till Sverige. Förr om åren var reglerna mycket striktare, men efter inträdet i EU så är gränserna nästan helt öppna. Du får dock inte köpa öl och sprit i Tyskland och sedan sälja den vidare i Sverige. Då bryter du nämligen mot alkohollagen. Men för eget bruk är det helt OK att ta in nästan en obegränsad mängd.

Ön Rügen som Sassnitz ligger på är den största ön i Tyskland och tillhör delstaten Mecklenburg-Vorpommern. På Rügen bor det ca 70 000 människor. Ön har faktiskt tillhört Sverige och gjorde så en bit in på 1800-talet.

Tyskland är ett härligt land att resa runt i och den stora fördelen är ju att det ligger så nära Sverige. Det är bara att ta färjan, eller öresundsbron och på bara några timmar så är man framme. Att resa med egen bil är det absolut smidigaste tycker jag, men det finns så klart möjlighet att ta färjan ner och sedan hyra bil i Tyskland för sin rundresa.

Precis utanför Sassnitz finns en golfbana dit den golfintresserade kan ta sig smidigt. Banan ligger utmed havet och erbjuder en skön upplevelse även om vinden stundtals kan göra den ganska svårspelad. Att bara ta färjan ner över dagen och spela golf för att sedan bege sig hemåt i skymningen är något vi verkligen kan rekommendera. Eller varför inte övernatta på något bra hotell i Sassnitz och ta en liten miniweekend i Tyskland?

I Tyskland tar du dig (av naturliga skäl) bäst fram med tyska, men även engelska funkar väldigt bra. I norra Tyskland är de dessutom vana vid svenskar och om du bara ska ner och handla öl i en bordershop så behöver du inte tänka på språket över huvud taget. Butikerna är helt utformade för svenskarnas gränshandel och du kan till och med snacka svenska.

Vill du uppleva Tyskland ska du naturligtvis inte nöja dig med att bara åka ner till Sassnitz och handla öl. Då ska du istället bege dig neråt i landen och möta kulturen, tyskarna och det vackra landet!

 

Comments are closed