Just nu är 144 restips publicerade

Spa-weekend i Budapest

02.29.2016 · Posted in Övriga Europa

Att åka på Spa-Weekend blir mer och mer populärt. I denna artikel tänkte jag tipsa om att resa till Budapest, som faktiskt räknas som världens spahuvudstad. Ungern har flest heta källor i världen och Budapest är en av städerna som verkligen tagit tillvara på detta.

I Budapest finns det många bad att välja mellan, både klassiskt ungerska och de turkiska baden som härstammar från det ottomanska rikets tid som härskare i landet. Än idag kan man se den vackra arkitekturen som turkarna förde med sig, speciellt på bad som Rudas och Kiraly.

Jag kan rekommendera Budapest för att du får en härlig mix av allting när du åker hit under en weekend. Ungerns huvudstad är en livlig stad med många invånare och besökare varje vecka. På helgerna kommer det ännu fler folk, både från Skandinavien men också från andra delar av Europa. En stor anledning till detta är att det är superbilligt att åka dit tack vare Wizzair, men också för att det är billigt i själva Budapest. Detta är en utav världens mest prisvärda städer och vad passar inte bättre då än att skämma bort sig själv på ett lyxigt spa?

Ett 5 stjärnigt hotell med lika bra standard som en filmstjärna önskar betalar du bara en bråkdel för. Ett pris för ett rum på ett sådant hotell kostar från 1000 kronor och uppåt. Vill du bo på 5 stjärnigt hotell som ligger lite under filmstjärneklassen så får du betala från 500 kronor och uppåt per natt. 4 stjärniga hotell finns för så lite som 200 kronor per natt. Tänk dig, 200 kronor per natt och du får 4 stjärnigt hotell med en fantastisk service.

I Sverige hade detta kostat närmare 2000 kronor för samma standard. Alltså ungefär 10 gånger så mycket. Men det är inte bara hotell som är billigt, utan även spabehandlingar och massagebehandlingar. En lyxig spabehandling kostar mellan 500-1000 kronor totalt, och då menar jag riktigt lyxigt med hela paketet.

En enkel behandling kostar oftast under 100 svenska kronor. Sen finns det så klart dyrare och billigare behandlingar också och allt däremellan. De som utför behandlingarna har lång erfarenhet och är mycket duktiga. Att gå på spa är en stor tradition i Ungern och det är därför man borde åka hit, för att vara säker på att få bra service och standard utan att behöva betala allt för mycket.

I Sverige kostar en enkel behandling omkring 300-500 kronor, vilket är mer än tre gånger så mycket för samma sak. Att åka till Budapest på Spaweekend kan också kombineras med shopping, fest eller kultur och historia för den som är intresserad av det. Budapest har allt man kan önska, plus lite till!

Comments are closed