Just nu är 144 restips publicerade

Topp 5 sevärdheter i Berlin

11.17.2020 · Posted in Övriga Europa

Letar du efter sevärdheter i Berlin? En Berlinresa kan vara fylld av god mat och dryck, saker att göra och en stor mängd sevärdheter att välja mellan. Det kan vara svårt att välja vilka sevärdheter i Berlin att prioritera, speciellt om det är en weekendresa det rör sig om. Här nedan har vi samlat topp 5 sevärdheter i Berlin för att underlätta beslutet om vilka att besöka under resan till Tysklands huvudstad:

Berlinmuren

En av Berlins måsten bland sevärdheter är Berlinmuren. En symbol för delningen i Europa under kalla kriget som föll den 9 november år 1989. Stora delar av muren finns inte kvar idag men det finns istället gatstensplattor där muren tidigare har stått runt hela staden. Det finns fortfarande omkring 1 300 meter kvar av muren där konstnärer från hela världen har skapat konst på muren. Du hittar hit genom att ta tunnelbanan österut mot East Side Gallery.

Brandenburger Tor

Den här sevärdheten är också bland de mest kända sevärdheter i Berlin – Brandenburger Tor. Redan under 800-talet restes porten och statyn med hästarna var på plats i slutet av 1700-talet. Stadens vackra park Tiergarten finns på andra sidan vägen av Brandenburger Tor och riksdagshuset Reichstag finns också på andra sidan porten.

Checkpoint Charlie museum

Checkpoint Charlie var en av de största gränsövergångarna mellan Väst- och Östberlin mellan åren 1945-1990. På museet Checkpoint Charlie Museum finns mer historier om hur Berlinmuren skapades, hur den föll och hur det var för människor som försökte ta sig över muren.

Reichstag (Riksdagshuset)

Riksdagshuset (Reichstag) i Berlin är en historisk byggnad som symboliserar staden. Under slutet av 1800-talet byggdes den och har sedan andra världskriget renoverats ett antal gånger. Senast ägde en renovering rum på riksdagshuset år 2000. Restauranger Käfer och glaskupolen är populära sevärdheter och Reichstag tar emot flera besökare varje dag.

Unter den Linden

Historiska byggnader och flera museum omringar paradgatan Unter den Linden. Flera platser längs med gatan är trevlig att ta en paus för en öl eller en kaffe. Paradgatan börjar på Schlossplatz och tar sig sedan ner till Pariser Platz och Brandenburger Tor. Längs med gatan finns sevärdheter som statyn av Fredrik den store stadsbiblioteket, och Humboldt universitetet. Flera ambassader kan också hittar längs med Under den Linden, exempelvis amerikanska, ryska, ungerska och franska.

Flera museum i Berlin

Berlin har inte bara flera sevärdheter att besöka utan också hundratals museum. Det finns flera museum som handlar om världskrigen och annan krigshistoria samtidigt som det också finna många konstnärliga museum i Berlin. Pergamon museum är ett måste att besöka när man är i Berlin. Museet är det nyaste tillskottet i Museumsinsel och tar emot enormt många besökare varje dag. Pergamon museum byggdes mellan åren 1912-1930 och innehåller en av världens mest kända samlingar av antika föremål.

Ett annat museum som ligger på Museumsinsel är Neues museum. Detta museum byggdes mellan åren 1846-1855 och innehåller bland annat egyptiska antika föremål. Här hittar du bland annat bysten av Nefertiti och en stor papyrus samling, bland annat Berlin-papyrusen. Vad man än besöker i Berlin kommer det garanterat bli en spännande och rolig resa!>

Comments are closed