Just nu är 144 restips publicerade

Turista i Nice, Frankrike

08.28.2014 · Posted in Övriga Europa

Turista i Nice

Nice ligger vid Medelhavskusten i Frankrikes sydöstra del. Nice är en populär semesterort vilket är lätt att förstå med tanke på de fina stränderna, shoppingen och matkulturen. Vi får inte glömma att Nice har 300 soldagar, det är något vi nordbor inte är bortskämda med. Nice erbjuder både lugn och avkoppling med dess härliga strandpromenader och anrika byggnader samt storstadspuls som lyxrestauranger och kasinon.

Väder i Nice

Är du ute efter värmde så ska du bege dig till Nice under perioden Juli – September, då är det över 25 grader varmt och knappt något regn. Den varmaste månaden är Augusti. Den mildare perioden är mellan December – April då temperaturen kan variera mycket men ligger över 10 grader.

Flyga till Nice

Flyga till Nice är både enkelt och smidigt och det tar ca 4-5 timmar. Flygplatsen i Nice heter Aéroport Nice Côte d Azur och är en av Frankrikes största. Det är där man landar om man ska till den Franska Rivieran. Till Nice från flygplatsen är det bara 9 km och det går bussar hela tiden till Nice och resan tar ca 15 minuter. Vill du hellre åka bil så finns det en till exempel lokal biluthyrare som kan möta upp dig i ankomsthallen och följer dig till din bil. Annars är taxi att rekommendera.

Stränder i Nice

Det finns många badmöjligheter i Nice på både privata och allmänna stränder. De flesta privata stränderna brukar man behöva betala en avgift för att få vistas på. De avgiftsbelagda stränderna brukar det ingå omklädningsrum, varmvatten dusch, restauranger, solstol och på de allmänna brukar det endast finnas kallvattenduschar. På de flesta stränderna finns det badvakter, speciellt under perioden juni-september. I Nice får man dock räkna med att stränderna inte består av fintkornig sand utan det är klapperstenstrand.

Turistfakta

Valuta: Euro.
Språk: Franska och Niceanskan som är en blandning av franska, italienska och provensalska.
Tidsskillnad: Ingen.
Väder: Nice är en kuststad som ligger vid Medelhavet är också vädret därefter. Man brukar säga att Nice har mer än 300 soldagar.
Priser: I Nice finns både dyra och billigare hotell men som stad får den räknas som relativt dyr.
El: Det samma uttag som i Sverige och är 220 Volt.
Landskod: +33
Apotek: Apoteken i Nice heter Pharmacie och finns lite överallt.
Vatten: Nices vatten är fullt drickbart även om det har en tendens att smaka klor.

Comments are closed