Just nu är 144 restips publicerade

Välja hotell i Barcelona

04.22.2014 · Posted in Övriga Europa

Barcelona är en av de populäraste storstäderna för oss svenskar att besöka över en weekend. Kombinationen av storstad, klimat, strand och uteliv har gjort Barcelona till en favorit inte bara hos oss svenskar utan även hoa människor från alla världens hörn. Det ökande trycket av turister har lett till att de byggts många nya hotell i Barcelona de senaste 20 åren och det finns idag ett riktigt bra utbud av hotell i alla prisklasser. Att hitta ett bra boende som ligger på ett bra ställe utifrån vad du planerat att göra under din vistelse i Barcelona kan ofta vara avgörande för hur lyckat ditt besök blir. Se därför till att kolla upp vad det finns för olika alternativ. Det finns idag massor av bra resurser som kan hjälpa dig på traven.

Gör research innan du bokar hotellet

Om du bokat din resa till Barcelona och nu har börjat leta efter ett lämpligt hotell kan det vara en bra idé att surfa runt lite på diverse hotellsajter för att hjälpa dig i valet. En bra sajt för hotell är TripAdvisor. Här hittar du mängder av recensioner av hundratals hotell i Barcelona vilket kan hjälpa ditt att hitta rätt. Några recensioner kan i vissa fall vara ”uppenbart vinklade” men för det mesta går det att bilda sig en relativt bra uppfattning om hotellet du tittar på är rätt för dig och dina ändamål.

På den svenska sajten Hotellbarcelona.nu hittar du också ett lite mindre urval av bra hotell och det finns även en separat sektion för billigare hotell i Barcelona som ligger relativt centralt. Här hittar du dock inga recensioner från tidigare hotellgäster men sajten kan ge dig ett par bra uppslag på hotell som du sedan kan kolla närmre på hos TripAdvisor.

Fråga dina vänner och bekanta

Det kanske bästa sättet för att hitta ett bra hotell är helt enkelt att fråga vänner och bekanta. Väldigt många svenskar har varit i Barcelona så en kort fråga på exempelvis Facebook kommer säkert ge dig ett par bra tips på bra hotell.

Kolla med hotellet innan du bokar

Om du nu har ett par bra uppslag på hotell och det står och ”väger” mellan ett par alternativ kan det vara en god idé att skicka ett mail till hotellen med ett par kompletterande frågor kring service, kommunikationer etc. Får du inte ett tillfredsställande svar eller inget svar alls är det bara att stryka det hotellet från listan.

Lycka till!

Comments are closed