Just nu är 144 restips publicerade

Warszawa – En spännande stad

09.07.2015 · Posted in Övriga Europa

Warszawa, Polens huvudstad och landets största stad med ca 1,7 miljoner invånare, är kanske inte det första resmålet i Polen som man tänker på. Populärt är istället att besöka Krakow, samt den polska rivieran med städer som exempelvis Gdansk. Av den anledningen är det många som missar huvudstaden, vilket innebär att de verkligen går miste om mycket.

Warszawa är otroligt spännande. Staden är framförallt mycket varierad. Där finns både en gammal stadsdel med medeltida hus samt hypermoderna skyskrapor i ett business-område. Huvudstaden kan också ståta med ett förnämligt utbud av mysiga caféer, restauranger och klubbar, samt en mängd olika hotell i alla prisklasser. Ni kan hitta en lista på restauranger och nattklubbar på warszawa.guru. Det är en sida som tipsar om allt i Warszawa.

Boende är med andra ord inte svårt att hitta och det är mycket prisvärt för skandinaver. Det är inte ovanligt att man kan hitta priser från 500 kr per natt på ett 5-stjärnigt hotell. De allra förnämsta hotellen är:

  • Bristol, som ligger precis intill huvudgatan som går mot gamla staden
  • Sofitel, som på utsidan ser lite fyrkantigt ut men kompenserar detta med råge på insidan. Detta är ett mycket bekvämt hotell
  • Sheraton – ett hotell med businessprägel som erbjuder fina rum
  • Westin, som tillhör samma kedja som Sheraton och är likvärdig med den senare
  • Marriott – en favorit bland amerikanska besökare, då det här har bott presidenter
  • Intercontinental, som med sina 40 våningar är en mäktigt hög byggnad. Pool finns högst upp med en fantastisk utsikt
  • Radisson Centrum ståtar med bekväma rum och ett skönt spa

Att gå på restaurang är en riktig fest och det finns massor att välja bland, såsom italienska, franska, indiska, med mera. Här finns också internationella restauranger som Hard Rock Cafe och TGI Fridays, samt förstås en lång rad snabbmatställen. Caféer finns för alla smaker och de brittiska kedjorna Café Nero och Costas har etablerat sig här, vilka finns spridda över hela staden.

För den kulturellt intresserade finns ett mycket stiligt operahus som är väl värt att besöka. Här spelas många uppsättningar året runt. Men Warszawa har mycket mer än bara opera när det gäller kultur det finns otroligt många sevärdheter en av dom är kulturpalatset som var en present från sovjet till polen. Byggnaden är placerad i Warszawas centrum och arkitekturen av den har kopierats från byggnader som finns i New York. Det är nämligen så att Soviet skickade spioner som spionerade på olika byggnader i New York innan man byggde den som present till Polen.

Att resa till polen är väldigt enkelt och man kan ta sig ditt på 3 olika sätt. Det första är flyg och går snabbast, man kan tex resa från Malmö flygplats till Gdansk flygplats på under en timme. Det andra sättet är färja som avgår från 4 orter i Sverige. Färja tar betydligt mer tid men det finns alltid saker att göra på färjorna som nattklubbar, restauranger och spa. Det sista sättet att ta sig till polen är bilresa via Danmark och Tyskland.

Är det en trevlig weekendresa man är ute efter så är Warszawa helt perfekt. Här finns verkligen något för alla att hämta.


Mer om Warszawa i Polen

Warszawaguide.se


 

Comments are closed