Just nu är 144 restips publicerade

Weekend i London

10.11.2017 · Posted in Övriga Europa

London är en av världens mest välbesökta städer och utgör en av de populäraste städerna för svenskar att besöka. Eftersom London är en riktig storstad återkommer många resenärer till staden flera gånger då det är svårt att hinna med allt på ett besök.

Staden har en lång historia vilket märks inte minst på att det finns hela 300 museer i London. Det är en modern stad med hög puls som ofta ses som trendsättare när det gäller mode, musik och nattliv. Här går det att shoppa på de kända stråken såsom Oxford Street, Regent Street och New Bond Street. På det livliga torget Covent Garden går det att uppleva gatuartister dagtid och på kvällen finns ett digert utbud av både nya och klassiska musikaler. Den som gillar att ge sig ut i nattlivet har nästintill oändliga möjligheter då Londons nattliv är precis så pulserande och vibrerande som det anstår en riktig storstad. Det finns även ett stort utbud av möjligheter för familjer som besöker staden, bland annat i form av London Aquarium, Zoo, Madame Tussauds och mycket mer.

Även om London är en stor stad finns mycket av dess sevärdheter väl koncentrerade till de centrala delarna av staden. Därav passar det perfekt med en weekendresa till London då det går att hinna med de flesta kända sevärdheterna under en långhelg samtidigt som flygresan inte är längre än två till tre timmar.

Ett snabbt och enkelt sätt att hinna med många av stadens sevärdheter är att följa med på någon form av guidad tur genom staden. Det mest klassiska sättet att utforska London är med de röda, dubbeldäckade bussarna som kör runt i centrala London och stannar i närheten av alla de stora, kända sevärdheterna. Vid varje hållplats går det att hoppa av och ströva runt vid sevärdheterna i lugn och ro för att senare hoppa på någon av de följande bussarna som regelbundet passerar hållplatserna.

Vanligast form av boende för den som besöker London är så klart hotell, vilket det finns ett väldigt stort utbud av i staden. Det kan så klart vara smidigt att hitta ett centralt beläget hotell men om det går att hitta ett billigare hotell som ligger i närheten av någon av stadens alla tunnelbanestationer så är detta oftast ett fullgott alternativ.

Den som funderar på en weekendresa till London bör planera sitt besök i förväg för att få ut så mycket som möjligt av helgen. Det finns en hel del sevärdheter som ligger centralt i London och med dess väl utbyggda tunnelbanesystem går det snabbt och enkelt att transportera sig över längre sträckor.

Comments are closed