Just nu är 144 restips publicerade

Fotbollsresor till London

10.14.2013 · Posted in Europa, Övriga Europa

Premier League är utan tvekan den populäraste fotbollsligan här hemma i Sverige. Med storlag som Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City och Tottenham finns det många val för den som vill uppleva världens bästa liga på plats.

De flesta från Sverige som far på en fotbollsresa väljer London, det är det klar populäraste resemålet. Dels på grund av det stora utbudet av billiga flyg men även den stora mängden fotbollslag i staden. Man hittar bland annat följande lag från Premier League i London.

  • Arsenal
  • Chelsea
  • Crystal Palace
  • Fulham
  • Tottenham
  • West Ham

Utöver det finns det även flera lag som spelar i de lägre divisionerna dit biljetterna samtidigt är väldigt billiga. Bland annat spelar klassiska Millwall som spelar i The Championsship som det heter.

Biljetterna varierar kraftigt i pris beroende på vilka lag som spelar. Det finns några regler man kan använda om man vill hitta så billiga biljetter som möjligt.

  • Lägre divisioner är betydligt billigare och biljetterna kan ofta köpas på plats.
  • Lag som till exempel FUlham, West Ham och Crystal Palace har väldigt billiga hemmamatcher i Premier League.
  • Topplagen som Arsenal, Chelsea och Tottenham har väldigt dyra biljetter, speciellt om man vill se när de spelar mot andra topplag. Om man vill se t.ex. Arsenal spela hemma på Emirates Stadium kan man välja en match mot något bottenlag, då är priserna betydligt högre.

Vill man se till exempel Arsenal – Manchester United kan biljetterna kosta från 3 500 till ca 6 500 kronor.

Missa heller inte att besöka de olika lagens arenor under dagtid. Man kan ofta få en guidad tur på arenor som Stamford Bridge och White Hart Lane.

Det viktiga innan man bokar sin resa är att man läser på ordentligt. Det finns till exempel mängder av bra reseguider och reseinformation att läsa inför resan. Missa inte den här resebloggen som är inriktad på fotbollsresor.

Förutom Premier League kan man även passa på att se när det är dags för Champions League. Då har man möjligheten att se Londons bästa lag mot lag som till exempel Barcelona, Real Madrid, PSG, Bayern München och Juventus.

Tags:

Comments are closed