Just nu är 144 restips publicerade

Hälsoresa till Gran Canaria

05.01.2018 · Posted in Europa

Det blir allt vanligare bland oss svenskar att åka på aktiva resor. Här ökar intresset för varje år som går för resor som tex hälsoresor och träningsresor.

Welltours på Gran Canaria erbjuder denna typ av resor som andra skräddarsydda tema och gruppresor till Gran Canaria.

Aktiviteter som ingår under en hälsoresa eller en träningsresa är ofta tex gruppgymnastik, vattengymnastik, crossfit, yoga, coreträning, bootylegs, cardio och HIIT pass för att enbart nämna några. Ofta brukar även sociala sammankomster som utflykter till specifika resmål erbjudas. Det bästa men denna typ av resor är just att alla kan deltaga, ung som äldre och tränad som otränad. Man är helt enkelt med på den/de aktiviteter man vill och önskar och som dagsformen kanske t.o.m enbart tillåter.

Gran Canaria är den perfekta platsen just för temaresor och gruppresor inom hälsa, wellness och måbra då man erbjuder ett av världens allra bästa åretruntklimat. Södra Gran Canaria är tex. Welltours erbjuder sina hälsoresor och träningsresor ifrån har det absolut varmaste, torraste och solsäkraste klimatet på hela Gran Canaria.

Under december t.o.m februari så kan vädret ibland vara en aning ostadigt men i det stora hela så är vädret bra, oftast så är det temperaturer i liknelse med svensk högsommar som gäller.

För er som tror att Gran Canaria enbart är stränder, ökenklimat och stora tyska herrar i alldeles för små speedos, tänk om! Gran Canaria erbjuder något för alla smaker och intressen. Ön är liten och du kör från Las Palmas i norr till så långt söder du kan komma på ön på en dryg timme, runt ön kör du med bil på c:a 4-5 timmar. Oftast så är det bäst att hyra en egen liten bil och utforska ön på egen hand, här rekommenderas att du är en erfaren förare då många vägar är slingrande små och nog stora för att precis två bilar kan mötas.

Skulle du tröttna på turistorter som Playa de Ingles, San Agustin, Maspalomas och Puerto Rico så är den ständigt pulserande storstaden Las Palmas något alldeles extra. Här finner du ett rikt kulturliv med massor av bra shopping, barer och restauranger. Las Palmas vackra sandstrand Las Canteras finner du en kort promenad bort från den centrala stadskärnan.

Om du skulle trötta på allt vad den typiska charterturismen erbjuder och vill se/besöka det typiskt och genuina Kanariska så rekommenderar vi dig att besöka gröna, lummiga och fantastiskt vackra Agaete och Agaetedalen. Teror, Moya och Arucas är andra lugna och gröna pärlor som du knappt kommer möta en turist i. Ett måste är även Fatagadalen och byn Tejeda som ligger mera centralt på ön. Tejeda är en riktig pärla som blir än vackrare när mandeln står i blom i jan/feb. varje år.

Något att tänka på om du bara behärskar knagglig skolengelska är att du klarar dig galant på den om du hänger i någon av alla turistorterna på ön. Så fort du kommer utanför turistorternas vimmel så är det nästan alltid enbart spanska som talas och det kommer att bli svårt att göra sig förstådd om du ska ta dig utanför turistorterna och inte talar någon spanska.

 

 

Comments are closed