Just nu är 144 restips publicerade

Mutli-city och envägshyra

01.19.2016 · Posted in Europa

Envägshyra och Multi-city flyg

På senare tid har det blivit mycket enkelt att boka Mutli-city flyg. Det innebär att man flyger till en stad och hem från en annan. Mellan dessa städer kan man lägga till fler flyg eller välja att hyra bil med envägshyra. På detta sätter slipper man att ta sig tillbaka där ens resa startade och få mer tid över till annat. Nedan kommer lite bokningstips om Multi-city och envägshyra.

Multi-city flyg

Dessa flyg går numera att söka hos de flesta som erbjuder flygsök. Jag rekommenderar Momondo och Flygresor, dessa sidor gör detta utmärkt! Det går även att söka dessa direkt hos de flesta flygbolag, vilket kan vara en bra idé om du vet vilket bolag som har flyg till din destination.

Lågprisflyg och inom EU

Hos lågprisflyg eller inom EU går det även att söka enkelbiljetter. Detta är ett alternativ som sällan funkar utanför EU då priserna blir betydligt högre men inom EU är det inga pristillägg för enkelresor. Samma gäller Norwegians resor till USA och Asien.

Envägshyra
När du väl hittat ett bra multicityflyg så är det bara till att boka envägshyra med hyrbil. Det som är bra att tänka på här är att det alltid är billigast att boka hyrbilen innan avresa och hämta den direkt vid ankomst på flygplatsen.

Ett bra exempel

Vi planerar en roadtrip till de populära platserna i västra USA, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas och Grand Canyon. Ett alternativ som många gör är att de bokar en tur och retur biljett till en av städerna. Vi kommer nu att flyg till San Francisco och när vi är klara med Las Vegas och Grand Canyon så flyger vi hem därifrån. Nu slipper vi en extra körning på ca 80 mil. Dessutom blev flyget billigare genom att flyga hem från Las Vegas istället.

Comments are closed