Just nu är 144 restips publicerade

Lalandia i Rødby

07.20.2012 · Posted in Norden

Lalandia är ett vattenland som ligger i Rödby i Danmark. Det finns också ett Lalandia som ligger i Billund, vilket för övrigt är samma ort där Legoland ligger. Lalandia är främst ett resmål för barnfamiljer, men hit kommer också undomsgrupper och kompisgäng i övre tonåren.

När du besöker Lalandia märker du ganska snabbt att det är många svenskar här. Det känns som om var och varannan person du stöter ihop med är en svensk, vilket naturligtvis är trevligt. Speciellt när man som jag har väldigt svårt att förstå mig på det danska språket.

För barnen är anläggningen rena paradiset. Här finns förutom det stora vattenlandet även ett lekland med bollhav, fotbollsplaner och labyrinter. Här finns också mycket annat så det råder verkligen ingen brist på aktiviteter för den som vill aktivera sig. Själva vattenlandet består av flera mindre bassänger, en mängd olika vattenrutschbanor och en utomhusdel dit man kan bege sig om vädret är bra. Här finns förutom bassänger, även turkisk ångbastu, vanlig traditionell bastu och solstolar.

Runt anläggningen ligger flera stugbyar där du med fördel bokar in dig om du tänker stanna mer än en dag på Lalandia. Stugorna ligger nära anläggningen och det är väldigt smidigt att promenera in till vattenlandet på morgonen. I stugorna gäller självhushållning, men du kan köpa allt du behöver i centrets supermarket som öppnar tidigt på morgonen och håller öppet till klockan åtta på kvällen.

Inne på anläggningen finns även bowlingbanor, en spelhall, flera olika restauranger och olika typer av sportanläggningar (idrottshall för basket och badminton, utomhustennisbanor, minigolf, m.m.). Här finns med andra ord allt du behöver för en lyckad semester och du behöver egentligen inte lämna anläggningen under hela din vistelse här.

Det finns några olika vägar att ta sig till Rödby. Du kan till exempel ta Öresundsbron från Malmö till Köpenhamn och sedan köra omkring 15 mil i Danmark ner till Rödby. Du kan också ta färjan mellan Helsingborg och Helsingör och ta bilen söderut därifrån. Vilken resväg som är smidigast beror lite på vart i Sverige du bor.

Smmanfattningsvis så vill jag säga att Lalandia är ett mycket bra och trevligt resmål för dig som har barn. Mest får du dock ut av vistelsen om dina barn är så pass stora att de kan simma ordentligt. Flera av bassängerna är djupa så du känner dig bra mycket tryggare om barnen är simkunniga och du slipper att hela tiden ha koll på exakt var de befinner sig.

Comments are closed