Just nu är 144 restips publicerade

Lalandia – perfekt för familjen

01.13.2014 · Posted in Norden

Att semestra med barn är ett kapitel för sig – det vet alla som någon gång har gjort det. Det krävs att dagarna är fullplanerade med aktiviteter, annars blir de små liven genast uttråkade, vilket i värsta fall kan göra hela semestertrippen till ett rent helvete. Det låter som hårda ord, men alla med barn vet att det verkligen kan vara så. Ett resmål som är helt perfekt och där barnen verkligen har alla möjligheter att aktivera sig är Lalandia i Danmark. Det finns två olika anläggningar: en i Rödby och en i Billund, vilken du väljer är givetvis helt upp till dig, men  båda erbjuder förstklassig underhållning för hela familjen.

För er som inte känner till Lalandia så börjar vi med en enkel förklaring. Det är helt enkelt ett gigantiskt vattenland med massor av bassänger, vattenfall, rutschkanor och liknande. Hela anläggningen har ett glastak, vilket gör att det blir närmast tropiskt klimat. Det förstärks ytterligare av den planterade växtligheten i form av palmer och andra livsformer som för tankarna till sydligare breddgrader. Förutom vattenattraktionerna finns även en hel fritidsanläggning kopplad till anläggningen. Här finns minigolf, restauranger, stugby – ja, allt du kan begära av en modern semesteranläggning. Vill du relaxa så går det utmärkt och vill du motionera så har du även då alla möjligheter att få dina behov tillfredsställda.

Det allra enklaste sättet att ta sig till Lalandia är givetvis att ta bilen. Det finns egentligen två alternativ:

  1. Ta dig till Malmö och åk Öresundsbron över till Danmark. Sen kör du ner genom Danmark till Rödby alternativt Billund.
  2. Ta färjan från Helsingborg över till Helsingør och kör sedan vidare till önskad destination.

Det smidigaste boendet är att boka en stuga i den gigantiska stugby som omger området. Då har du nära till allt, samtidigt som du bor både mysigt och bekvämt. Ska du kunna njuta fullt ut av allt som erbjuds rekommenderar jag att du stannar minst två dagar, gärna tre om du har möjlighet. Jag vågar garantera att åtminstone barnen i familjen kommer att få en upplevelse som de sent ska komma att glömma. Även de vuxna brukar komma hem nöjda – en naturlig följd av glada barn!

Comments are closed