Just nu är 144 restips publicerade

Rehabilitering och avkoppling på Gran Canaria

04.10.2018 · Posted in Europa

För många så är det just avkoppling, sol, bad, värme och kvalitetstid tillsammans med nära och kära som gäller när man ska åka iväg på skön solsemester.

Att ta sköna och behandlande massagebehandlingar från södra Gran Canarias enda team av Skandinaviska terapeuter: Den Skandinaviske Massør är också något som blivit till en stor del av semestern för många som besöker södra Gran Canaria och orterna Puerto Rico, Mogán, Arguineguin, Maspalomas, San Agustin och Playa del Ingles.

Oavsett om du har hårda, stela och ömma muskler med många muskelknutor som behöver behandlas eller om du enbart önskar en skön och avslappnande massage så finns en passande behandling för alla.

För oss alla så är det självklart viktigast att få bra behandling som man är nöjd med och som man känner ger ett resultat som man också önskar. Som klient så vill kan känna sig trygg med att man få behandling av yrkesutbildade terapeuter. En annan viktig faktor är också det att man vill som klient också kunna tala sitt eget språk. När man kan tala sitt eget språk med terapeuten så kan man också koppla av som klient och tryggt veta om att terapeuten har förstått det man önskar förmedla med sina muskelrelaterade problem.

Du som också önskar unna dig annan wellness på Gran Canaria har även möjlighet att boka sköna och lyxiga spabehandlingar som manikyr, pedikyr och ansiktsbehandlingar.

Idag finns många aktörer på marknaden och det är viktigt att du som klient själv tar reda på vilken typ av behandling du önskar få och sedan prövar dig fram vad som är/blir bäst resultat just för dig. Titta på rekommendationer genom ex. Google eller Facebook, ställ frågor och hör med andra som rest ner eller är på ön.

Tänk på att det kan ta några behandlingar innan du känner att du fått en märkbar förbättring så vänta inte till sista dagen innan du flyger hem. Undersök lite på nätet vad du har för alternativ och boka redan innan du flyger ner! Förhoppningsvis har du träffat rätt vid första besöket och om du tar första massagen på första semesterdagen så har du tid till att ta ett par behandlingar till om du bara är borta en vecka.

Något som kan rekommenderas är att man börjar något intensivare med behandlingar tätt ihop (dock minst 48 timmar emellan vid djup terapeutisk massage som ex. akupressur) för att sedan förlänga viloperioden emellan. Varje person har sina behov och en del känner att de mår bäst med en massage i månaden medan vissa behöver det oftare. En ”skönont” massage är vad de flesta klienter önskar att en massagebehandling ska vara, det brukar motsvara 6-7 i en smärtskala där 10 anses vara max. Självklart så känns det mera än 6-7 i skala på vissa områden och mindre på andra, men generellt så kan detta vara något att lägga på minnet.

En annan viktig sak att tänka på är att efter en djupare och tuffare terapeutisk massage så kan man under kvällen och närmaste dagen/dagarna efteråt känna sig lite öm i musklerna som behandlats, ibland så kan även uppstå något blåmärke dagen efter du fått en djupare behandling.

Under en terapeutisk och behandlande massage så förlorar man mycket vätska så tänk på som klient att dricka ordentligt med vatten efter din behandling, att äta något och att ta igen dig de närmaste timmarna efter en behandling. Träning eller tuffare aktivitet rekommenderas inte direkt efter en djupare massagebehandling utan först nästföljande dag i sådana fall.

 

 

 

Comments are closed