Just nu är 144 restips publicerade

Semestra på Madeira

05.28.2013 · Posted in Europa, Övriga Europa

Madeira är en fantastiskt vacker ö som ligger i Atlanten och hör till Portugal. Klimatet är behagligt året runt och maten är mycket god. Madeira är känt för alla sina prunkande blommor, det finns en otrolig variation av sorter och färger. Egentligen är det en grupp öar, men det är huvudön som de allra flesta besöker.

Madeiras huvudstad, Funchal, grundades redan på 1400-talet. Uppe på en höjd ligger palatset där den första härskaren av ön bodde. Man kan ta en rundvandring och se de antika möblerna och den fina konstsamlingen. Trädgårdarna och parken är också mycket vackra. Strax intill ligger ett kloster som användes för nunnor. Den vackra kyrkan som hör till används fortfarande och är mycket populär för bröllop. Man bör inte heller missa ett besök till Se’ katedralen i Funchal, som också härrör från 1400-talet.

Många reser till Madeira för att njuta av den vackra naturen. Det finns ett par kilometer med vandringsleder längs med bevattningskanalerna, de så kallade levadavandringarna. Dessa slingrar sig längs med bergen och man har hela tiden en fantastisk utsikt. Det finns också ett antal golfbanor där man kan spela året runt. Tack vare det jämna subtropiska klimatet är det alltid grönt och fint, perfekt för en runda.

Om man vill bada är Madeira platsen. Stränderna har för det mesta småsten, med några små naturliga sandstränder. På ön Porto Santo hittar man däremot långa bruna sandstränder. Över hela Madeira är det också fullt av pooler och simbassänger om man inte vill bada direkt i havet.

Man äter gott på Madeira och det är inte alls dyrt. Både fisk och skaldjur står naturligtvis på menyn, men man kan prova på mycket annat från det portugisiska köket. Till maten eller som aperitif får man ofta det kända Madeiravinet. Det är mycket populärt att besöka en av alla de vingårdar som producerar vinet. Man får gå runt och se hur vinet framställs från början till slut och prova olika sorter.

Madeira är fullt av trevliga små städer med fina gamla byggnader och kyrkor som man kan besöka. Man kan sedan slappna av på en av de många små restaurangerna där man serverar god mat. Om man är intresserad av shopping eller nattliv finns det också till hands, framför allt i Funchal. Den vackra naturen är lätt tillgänglig, vare sig man vill hålla sig till botaniska trädgårdar och parker eller gå på vandring i bergen. Det erbjuds alltså en mängd olika aktiviteter för den som väljer att ha semester på Madeira.

Comments are closed