Just nu är 144 restips publicerade

Skidresor till Österrike

12.12.2014 · Posted in Europa

Österrike kommer ofta i skymundan när det talas om den bästa skidåkningen i Europa. Giganter så som Frankrike, Italien och Schweiz står ofta i framkant medan skidresor till Österrike får spela andra fiol. Faktum är dock att detta land har otroligt mycket att erbjuda för den som vill ha valuta för pengarna. Inte bara liftkort och hyrning av utrustning är generellt sett billigare här, utan även restaurangmat, festande och boende. Lägg därtill att bemötandet ofta är något varmare än på många andra platser så har du ett recept för framgång. Så vad väntar du på? Kolla in landet Österrikes mest populära skidorter nedan.

100 kilometer pister och 26 liftar

Detta är en av de största skidorterna i landet och har runt 100 kilometer med pister som du tar dig till med 26 liftar, varav en är en stor linbana. Detta är framförallt en mycket bra plats om du vill ha lätta till medelsvåra backar, men antalet svarta är dessvärre relativt lågt. En av dessa få backar är dock den näst brantaste pisten i Österrike. För den våghalsige finns å andra sidan helt okej chanser att ta lite svårare rutter utanför pisterna. Hotellen ligger mycket bra till och du har i stort sett backarna utanför dörren.

Massor av underhållning i Ischgl

Här hittar du hela 238 kilometer med härliga pister, och efter ett besök så är det inte konstigt att celebriteter så som Elton John och David Hasselhoff prisar denna plats. Här finns dock inte bara utmärkta möjligheter till grym skidåkning utför, utan även långfärdsåkning, bra shopping, utsökt mat samt ett stort urval av underhållning. Detta är verkligen en fullfjädrad turistort med allt vad det innebär. Skidresor till Österrike kan med fördel göras till Ischgl eftersom det är en av landets bästa skidorter.

Söldens backar är världsklass

Det finns en anledning till att Sölden regelbundet huserar säsongens första lopp i världskuppen, och det är givetvis att backarna håller absolut världsklass. Vill du mäta dig med världseliten i storslalom så är det med andra ord hit du åker. Med det sagt så är det en utmärkt plats även för nybörjare. 36 olika liftar tar dig till ortens totalt 146 kilometer långa pister. Platsen må ha förlorat lite av sin småstadsidyll i takt med att fler turister upptäckt den, men det positiva med det är att de nu finns fler och bättre faciliteter för besökare i Sölden.

Comments are closed