Just nu är 144 restips publicerade

6 tips för en lyckad bilsemester i Sverige

03.20.2017 · Posted in Sverige

Sommaren närmar sig med stormsteg. Det är hög tid att planera semestern. Svenska kronan är svagare än på många år. Vad passar bättre än en semester på hemmaplan? På en bilsemester får du chansen att njuta av vårt avlånga land på bästa sätt. Men hur planerar du för en lång bilsemester? Här är 6 tips om hur du får en bilresa att bli lyckad.

1. Välj färdväg med omsorg

Sveriges välutvecklade vägnät till trots – under sommaren kan det bli trångt på vägarna. Vägarna fylls med turister och alla större asfaltsarbeten görs under denna tidsperiod. Därför är det viktigt att välja rätt vägar. Försök planera så mycket av din resa på europavägar och framför allt motorvägar. E4och E6 är Sverige enda riktiga motorvägar. Här går bilresan undan och du kan förflytta dig långa sträckor snabbt.

2. Förbered bilen för resan

Att utrusta bilen för bilsemestern är nyckeln till en framgångsrik bilsemester. Åk gärna till en verkstad och se över hela bilen. Alternativt kan du själv se över den. De viktigaste sakerna du bör se över inför en bilsemester är bilens filter, olja, spolarvätska och bromsvätska.

3. Ha med en bra GPS

Mobilen i all ära. Att köra en bil och hålla i mobilen för att navigera är inte optimalt. Köp en hållare till mobilen eller köp en dedikerad GPS-utrustning. Den kommer spara dig mycket huvudvärk under din semester.

4. Planera bilresan för barnen

Har du barn med i bilen? Då har vi två tips. Se till att barnen har varsin iPad att underhålla sig med på vägarna. Planera sedan in besök på några av de populäraste nöjesparkerna för barn. Liseberg, Gröna Lund, Kolmården och Skansen är alltid populära bland barn.

5. Ha med mynt till toaletter på vägarna

Tro det eller ej – många av toaletterna längs Sveriges vägar kräver mynt för att använda. Ta därför med dig många 5 och 10 kronor.

6. Gratis är gott – gör gratis aktiviteter

Det finns otroligt mycket som är gratis i Sverige. Det behöver inte kosta mycket att göra en bilsemester. Visst, bensin och boende kostar mycket. Men vet du vad? Det finns mycket gratis.

Statliga museum är gratis i större delen av Sverige. Flest finns i Stockholm.

Naturen och stränderna får alla vistas på gratis i Sverige. Till skillnad mot de flesta länder i Europa behöver du aldrig betala för att unyttja skogen eller en strand.

Nu har du 6 bra tips för en riktigt lyckad bilsemester. Nu är det upp till dig! Vart åker du?

Comments are closed