Just nu är 144 restips publicerade

Bilsemester genom Sverige

09.17.2012 · Posted in Sverige

Ta bilen på semestern

Sverige har mycket att bjuda och jag kan inte tänka mig något bättre sätt att uppleva detta underbara land än att ta en bilsemester genom Sverige. Att köra några timmar och sedan bo på en ny ort under några dagar innan man tar bilen och åker vidare igen.

När ska man ta en bilsemester?

Många tar semester under sommaren men en bilsemester passar lika bra på våren eller hösten. Fördelen med att välja en annan årstid än sommaren är att du slipper trängas på vägarna med alla andra semesterfirare. Det är ofta billigare att bo på hotell och även lättare att få tag på rum. Har du husvagnen med på bilsemestern så är det garanterat lättare att hitta en bra campingplats när det är lågsäsong. I alla fall om man undviker de campingplatser som är stängda. Det är dessutom mindre trängsel och mindre köer på turistmål. Ska du till exempel gå på Liseberg i Göteborg så rekommenderat jag definitivt att undvika högsäsongen när det kan vara över en timmes väntetid till åkattraktionerna. Då är det bättre att köra till Göteborg på våren eller hösten när det är färre folk på Liseberg.

Vad behöver man för en lyckad biltur?

Ett gott humör och trevliga resekamrater är alltid en bra början. Utöver det behöver man naturligtvis en bil och det har säkert någon av er. Annars går det ju alltid att hyra en bil om det skulle visa sig att ni inte får tag på någon som har bil som vill följa med eller låna ut sin bil. Dessutom behöver någon av er ha ett körkort. Helst flera stycken av er så att ni kan turas om att köra om ni ska åka någon längre sträcka. Ett körkort kan man inte hyra eller låna av någon man känner som man kan med en bil. Därför behövs det lite mer planering om man saknar körkort och vill ge sig iväg på en bilsemester. Att ta körkort kan ta ganska lång tid men har man bråttom så kan man ta en intensivkurs för körkort och bli klar på en till två veckor. Saknar du körkort och vill veta mer om intensivkurser så kan du läsa mer här. Många väljer att bo på hotell men annars är det bra att ha en husvagn eller tält med sig så att man kan campa längs vägen. Sverige har många fina campingplatser att övernatta på. En del har öppen året om.

Comments are closed