Just nu är 144 restips publicerade

Bo billigt nära Gröna Lund

01.13.2016 · Posted in Sverige

För många barnfamiljer är Stockholm ett givet resmål på semestern. Inte sällan eftersom barnen vill åka till Gröna Lund och njuta av härliga karuseller, spännande femkamp och underhållning från de stora scenerna. Men smakar det så kostar det. Ett sätt att hålla i pengarna är att hålla nere kostnaden för boendet vilket kan göra att man kan lägga mer pengar på underhållningen på dagarna. Trots allt sover man nästan bara på det boende som väljs så varför betala över 1000kr per natt? Några av de billigare alternativen för de som vill bo billigt och nära Gröna Lund är:

Gustaf Af Klint

Gustaf Af Klint är ett vandrarhem som verkligen sticker ut ur mängden. Det ligger på ett skepp vilket gör att en speciell mysig känsla upplevs på boendet. I små ”kabysser” får man sova och man bör inte ha cellskräck för stort är det inte. Men billigt och mysigt. Fartyget ligger vid Stadsgårdskajen viket gör att man kan gå till Gröna Lund på 20 minuter om man går relativt sakta. För det är mindre än 950 meter från fartyget till Gröna Lund.

Old Town Lodge

Lite dyrare blir det om man bor på Old Town Lodge men fortfarande betydligt billigare än att bo på hotell. En natt för ett dubbelrum kostar ca 650kr och då får man verkligen bo i en mysig miljö med gamla stan bara några meter från entrén till hotellet. En klar rekommendation för de som även vill vara någon timme på rummet på kvällen och njuta av ett fint rum.

STF Chapman

STF af Chapman är även detta ett gammalt fartyg. Men större än Gusaf af Klint. Det ligger vid Skeppsholmen vilket gör att man mycket snabbt kan ta sig till Djurgården där Gröna Lund ligger. Ett tips är att ta Djurgårdsfärjan vilket både är trevligt, billigt och enkelt. Självklart kan man även gå men eller ta kollektivtrafiken.

För de som inte gillar att sova på en båt finns möjlighet att hyra Hantverkarhuset. Det är enkla och billiga rum som även ligger precis bredvid receptionen och baren ”Bar Chapman”. I baren kan man äta enkel lunch och ta en drink på kvällen när man njuter av Stockholmskvällen.

Solna Vandrarhem

Det är inte det vandrarhem som ligger närmast Gröna Lund men är det större sällskap som vill bo på samma ställe så minskar antalet alternativ på vandrarhem drastiskt. Men Solna Vandrarhem och Hotell har ett mycket stort antal platser. Det tar inte mer än 20 minuter att åka in till centrala Stockholm varifrån man sedan lätt tar sig ut på Djurgården. Visst är det något bökigare men ett vandrarhem som kan rekommenderas till det extra stora sällskapet.

Källa: Turiststockholm.se

Comments are closed