Just nu är 144 restips publicerade

Guide till Göteborg

03.19.2014 · Posted in Sverige

Göteborg är Sveriges näst största stad och ligger på västkusten vid Göta älvs mynning i Kattegatt. Göteborg är en trevlig storstad med gott om nöjen för hela familjen. Här finns museum, teatrar, shopping, evenemang, restauranger och mycket mer. Göteborg är en stad som du kan besöka året om och alltid finns det något att göra, men Göteborg är som mysigast på sommaren då alla uteserveringar radas upp längs gatorna och vattnet är som varmast. Om du besöker staden på sommaren får du inte missa kulturkalaset i mitten av April. Kulturkalaset är en stadsfestival som erbjuder hundratals aktiviteter för alla smaker och åldrar, gator och torg förvandlas till festplatser och bjuder på ett rikt utbud av kultur.

Mitt i Göteborg ligger Universeum, Nordens största science center som är 9000 kvm stort! Byggnaden är sju våningar och varje våning har något spännande att erbjuda. Du kan börja med att utforska den sydamerikanska regnskogen och betrakta ekosystemets mångfald av djur och växter. Här lever silkesapor, goeldisapor, pirayor, sengångare och mycket mer. Det är det varmt och fuktigt precis som en riktig regnskog och fullt av fågelkvitter och hoppande apor.
I akvariehallen har du chansen att beskåda livet under ytan. Hajar, rockor och muränor är bara en del av alla fiskarter Universeum har att erbjuda. Sammanlagt använder de sig av 3 miljoner liter vatten och olika akvarier som representerar olika hav och sjöar. Universeum har även olika temautställningar. Detta är något du sent kommer att glömma, här finns det något för alla, ett perfekt besöksmål för familjen. Mer info hittar du på Universeums hemsida. För boende och hotell i området se www.hotellgöteborg24.se eller www.hotell.info/goteborg

Precis intill Universeum ligger Nordens största nöjespark, Liseberg. Sammanlagt har de 41 attraktioner, men den attraktion som utmärker sig mest är AtmosFear. AtmosFear är Europas högsta fritt fall, färden börjar underjord i tornets källare och åker sedan vidare 146 meter över havet och faller fritt i 110 km/h, vågar du?
På kaninlandet har de små barnen chansen att hälsa på de gröna kaninerna som är Lisebergs maskot. Inne på området finns också barnattraktioner, butiker, serveringar och spel.

Helix är Lisebergs nya projekt och kommer bli nöjesparkens längsta och snabbaste berg- och dalbana. Banan är 1,4 km lång med en hastighet på 100 km/h, deras ambition är att det ska bli en av världens bästa berg- och dalbana. Helix har premiär april 2014.

Naturhistoriska museet bildades 1833 och är Göteborgs äldsta museum. Museet har cirka 10 miljoner djur. Museet har ett brett urval av jordens djurvärld, allt från små insekter till den stora afrikanska elefanten som belägen i däggdjursalen. Museet är ett intressant besöksmål för den som är intresserad av naturhistoria eller att beskåda alla magnifika djur.

Göteborg är en gåvänlig stad, så varför inte strosa runt på Avenyn längs med alla uteserveringar, krogar och butiker. Från Avenyn har du nära till femman huset som är ett stort shoppingcenter som har något för alla.

Comments are closed