Just nu är 144 restips publicerade

Halmstad – Sveriges sommarstad Nr1

02.17.2014 · Posted in Sverige

Halmstad är en vacker tätort som ligger i södra Halland där Nissan rinner ut i havet. Halmstad är en härlig sommarstad med flera ljuvliga vidsträckta stränder. Och om du söker efter avslappning och lugn och ro har Halmstad mycket natur och parker att bjuda på eller varför inte besöka ett av Halmstads naturreservat. Du har alltid nära till Halmstads omväxlande natur, till exempel kusten, forsande vattenfall, skogarna och myrmarkerna med mera. Halmstad har även massa nöjen och aktiviteter för hela familjen att ta del av.

Insjöfiske, havsfiske, flugfiske eller fiska i strömmande vatten du väljer. Halmstad är den perfekta staden att testa fiskelyckan i och om du har tur kanske du får en öring på kroken. Du kan även gå på fiskekurser eller anlita en guide, och vem vet kanske är det just du som får en rekordfångst. Mer information om fiskekurser hittar du på Halmstads turistbyrå.

Om fiske inte är något för dig kan du alltid testa lyckan på golfbanan istället på en av Halmstads golfbanor. Halmstad har startat ett projekt med olika organisationer, företag och golfklubbar som de kallar golfhuvudstaden syftet med detta är att främja tillväxt och öka turismen, projektet vänder sig inte enbart till elitspelare utan också till nybörjare. Letar du efter den ultimata golfupplevelsen har du hittat rätt. Här hittar du Sveriges bästa och vackraste golfbanor med sammanlagt 216 golfhål!

Boende

Halmstad är en populär semesterort och därför finns det många boendealternativ att välja mellan. Halmstad har 20 hotell i staden med omnejd och det brukar vara relativt enkelt att hitta hotellrum i staden. Det finns dock vissa perioder under framför allt sommaren som det kan vara mycket svårt att få tag på logi i staden. En sådan period är under Sprintermästaren som är ett av de största travloppen i Sverige och då brukar det vara mycket svårt att få tag på hotellrum , så se till att boka i god tid. På Halmstad.com/hotell kan man jämföra pris på stadens alla hotellrum.

I stadens kärna hittar du stora torg och långa gågator med mycket butiker och ett spännande och unikt utbud samt uteserveringar. Vissa kommer hit endast för shoppingen och den underbara miljön.

Om konst och museum faller mer i din smak har Halmstad ett stort utbud med allt från lokal till internationell konst. Halmstad är en levande konststad med flera konstmuséum, Mjellbys eller Hallands Konstmuseum är ett måste för dig som är konstintresserad. Båda har ett intressant och unikt utbud, här har ni även möjligheten att ta en guidad stadsvandring eller visning inne på museet. Mer information hittar ni på Halmstads turistbyrå.

Comments are closed