Just nu är 144 restips publicerade

Inrikes i sommar, semestra i Sverige!

03.03.2014 · Posted in Sverige

Våren är här och snart är det inte långt kvar till att ta ut en lång skön ledighet. Det är verkligen nödvändig efter den långa vinterns isande kyla. Förr i tiden fanns det en period, under Juli månad, som kallades industrisemester – då en väsentlig mängda av Sveriges industrier stängde ner samtidigt. Detta gjorde att Sverige städer fick en noterbar minskning i folktätheten, medan exempelvis campingplatsernas popularitet ökade.

Idag kanske det är vanligasre gemene familj istället åker på en resa till Turkiet, Thailand eller Kanarieöarna – men camping är fortfarande en populär destination för svenskarna.

Campingklassiker

Alla som har sett den svenska klassikern ”Sunes sommar” vet att finns otroligt mycket skoj att hitta på när man campar. Är campingen brevid ett hav så går det utmärkt att sola och bada, precis som dom gör i filmen. Men ofta har campingar fler aktiviteter än så. Minigolv, utflykter, cykeluthyrning, fiske, sportaktiviteter och shopping är något man defintivt kan vänta sig. På vissa campingar kan man hyra boule- eller kubb- eller sällskapsspel, men om man vill vara på den säkra sidan får man givetvis själv packa ner detta.

Några av de positiva aspekterna med att campa i Sverige är att mycket enklare än att ta sig till ett annat land. Den svenska landsvägen som förmodligen kommer ta dig till campingen är säker och mindre stressande än att hinna med ett flyg. Du slipper tänka på att alla familjemedlemmar ska vara vaccinerade eller ha giltliga pass, mindre risk för sjukdomar av exempelvis mat eller dryck och semestern blir helt klart billigare än en incheckning på valfri charterort. Temperaturen under Juli/Augusti månad utgör ett perfekt klimat, det är riktigt varmt – utan den ourhärdliga hettan som det är i vissa länder.

Från Umeå till Malmö

Företaget First Camp erbjuder tolv campingplatser i Sverige och på flera av deras campingar kan man även få massage som aktivitet, det finns även vattenrutschbanor, klätternät och sandlådor för de små. First Camp är en av Sveriges ledande företag inom camping och via deras hemsida kan du boka en vanlig campingplats, eller hyra en stuga online. En trevlig funktion på deras webbplatsen är en interaktiv karta, du får alltså välja din egna campingplats helt själv, ungefär som att boka bio!

Har du ännu inte provat på att stanna i Sverige under sommaren och campa så är detta något som verkligen bör upplevas. En svensk sommar utan en trevlig grillkväll är inte acceptabelt, så glöm inte ta med grillkolen och solstickan när det beger sig!

Comments are closed