Just nu är 144 restips publicerade

Kiruna

02.21.2014 · Posted in Sverige

I nordligaste Sverige ligger Lapplands största tätort Kiruna. Kiruna har mycket vacker orörd natur med höga fjäll och djupa skogar. Kiruna är som vackrast är på vintern, då möts du av frostnupna landskap, midnattssol och norrsken. Och varför inte passa på att testa på en av flera vinterattraktioner Kiruna har att erbjuda till exempel isfiske, längdskidåkning, skotersafari, ta en guidad tur i Kirunas vidsträckta fjällvärld eller gå ensam och bekanta dig och få mer insikt på våran underbara natur och känner du dig riktigt äventyrlig kan du även ta en glaciärvandring eller en klätterkurs. Mer information om detta hittar du på Kirunas turistbyrå.

Vet du inte vilket hotell du ska välja kan man ta en titt på Icehotel. Icehotel är världens största och första hotell byggt av 30 000 ton snö och is. Byggprocessen pågår året runt. I mars skördas 5000 ton is från Torne älv som sedan förvaras i lagerhallar. Sedan i november börjar Icehotel byggas upp igen sedan står det öppet till april då det smälter och rinner tillbaka till Torne älv.
Tack vare olika konstnärer och kreatörer så är inget Icehotel det andra likt, arkitekturen är i världsklass och är värt att spana in. Kiruna är en populär turistort och staden har många fler hotell att erbjuda. Läs om alla hotell och vandrarhem i Kiruna

Kiruna erbjuder en hel del olika aktiviteter, en av de mest populära aktiviteten är norrskenstur med snöskoter. Det är en rolig och vacker upplevelse. Resan börjar vid Kiruna Guidetur och fortsätter vidare in i naturen under norrskenet längs med Tomeälven. Resan tar cirka 3,5 timmar och under den tiden har du möjlighet till att uppleva Kiruna på ett nytt och spännande sätt.

Och är snöskoter inte din grej finns det spännande kvällsturer som beger sig ut på jakt efter norrsken med släde som körs av professionella guider. Att färdas 13 km under himlen då den är som vackrast genom ett snötäckt Kiruna är en magnifik upplevelse och något som borde testas på.

För dig som letar efter ett riktigt äventyr är en 3-dagarstur med hundspann kanske något som passar dig. Resan börjar från ditt hotell och fortsätter vidare i både Sverige och Norge. Du får köra ditt eget hundspann efter guiden har lärt dig grunderna. Du har även möjligheten att åka efter Kungsleden, beskåda vilda djur och prova på isfiske. Du bor i is stugor med tillgång till bastu. Detta är en upplevelse du aldrig kommer glömma.

Om 3-dagarsturen är för stor utmaning finns alternativet att glida fram på en släde dragen av slädhundar. Även detta är en mäktig upplevelse, du färdas i en kuperad terräng genom skog och över sjöar på en fartfylld tur.

Comments are closed