Just nu är 144 restips publicerade

Kolmården

07.22.2012 · Posted in Sverige

Förra sommaren var jag i på Kolmårdens djurpark med min familj. Det var en fantastisk upplevelse för både barn och vuxna att få se alla djuren och vi var verkligen imponerade över anläggningen. För att verkligen kunna njuta av upplevelsen rekommenderar jag verkligen att man stannar i åtminstone två dagar och vi övernattade på vildmarkshotellet som ligger alldeles i anslutning till själva parken.

Vildmarkshotellet är ett hotell av mycket hög standard. Inget lyxhotell alltså, men kvaliteten på både mat, personal och själva rummen är mycket bra och miljön är trivsam. Dessutom finns det ett litet vattenland i miniatyr inne i hotellet med bland annat bubbelpool, utebassäng, bastu och en grund barnbassäng.

Bland djuren var det många som var roliga att se. De gigantiska elefanterna är mäktiga varelser och på något sätt får man intrycket av de där långsamma jättarna faktiskt är ganska smarta. Jag vet inte om det verkligen är så, men det är det intrycket jag får när jag studerar elefanterna. Om man bara har sett dessa djur på TV tidigare så har man inte förstått hur stora de egentligen är – djur ska helt enkelt ses live.

När man är på Kolmården bör man inte heller missa deras delfinshow. Det är verkligen häftigt och imponerande att se vad de kan lära delfinerna att göra. De känns nästan mänskliga i sitt beteende och de är otroligt fascinerande varelser. Det är ett imponerande arbete som skötarna lägger ner för showen är verkligen något utöver det vanliga. Underbart roligt för barnen och imponerande underhållning även för vuxna. Rekommenderas varmt.

Ett annat häftigt inslag på Kolmården är fåglarna. Vi besökte en fågelshow där olika typer av fåglar utförde diverse konster. Med hjälp av mat lockade skötarna stora rovfåglar att sätta sig precis vid publiken och när de kommer så pass nära ser man vilka otroligt vackra djur de är. Fåglarna ser så små ut när de sitter där på en pinne, men när de slår ut vingarna ser man vilken enorm vidd det är mellan vingspetsarna på en stor rovfågel. Också detta var mäkta imponerande.

Ett klassiskt inslag på en djurpark som alla barn älskar är givetvis aporna. På Kolmården finns flera olika arter, men det är chimpansberget som är den stora begivenheten. Det är nästan läskigt att se hur lika de är oss människor och de små ungarna är så söta att det nästan gör 0nt inombords när man tittar på dem. Och att de gillar bananer, det är ingen myt – apor fullkomligt älskar bananer!

Comments are closed